Brač

Otok Brač se nahaja med Splitom in otokom Hvar. Počitnice na enem od najatraktivnejših dalmatinskih otokov ponuja poletne radosti in kopanje na najznamenitejši jadranski plaži pri mestu Bol.

Brač

Brač

BRAČ IN ZNAMENITI BOL

Otok Brač je tretji največji v Jadranskem morju. S kopnim je povezan s trajekti in katamarani. Gosti se najpogosteje odločijo za trajekt iz Splita v Supetar na Braču. Možno se je pripeljati tudi iz Makarske v Sumartin na Braču. Najbolj privlačna kraja na otoku sta Bol in Supetar. Bol je poznan po čudoviti plaži ZLATNI RAT, s prodnatim rtom, ki se kot jezik steguje skoraj pol kilometra v morje, ki je zaradi svoje oblike postala simbol za hrvaški turizem. Deloma je pokrit z gozdom. Ko zapihajo vetrovi se morje okoli rta spremeni v raj za jadralce na deski. Kolesarji lahko raziskujejo okolico po makadamskih poteh in odkrivajo skrite kotičke otoka.


BRAČ – HOTELI, APARTMAJI, TURISTIČNA NASELJA

Nekaj najbolj iskanih namestitev za preživljanje počitnic na Braču:

V predelu Brač Bol so najkvalitetnejši, luksuzni hoteli kot so HOTEL ELAPHUSA, HOTELA BORAK in BONACA in drugi. Bol je tudi idealen kraj za bolj aktivne goste, ki bodo lahko tukaj igrali tenis na peščenih igriščih in uživali v jadranju na deski.

HOTEL BLUESAN BORAK, v kraju Bol, v borovem gozdičku in ob sprehajalni poti na plažo Zlatni rat.

BLUESUN HOTEL ELAPHUSA, do mesta Bol in plaže Zlatni rat je 10 min hoda.

BLUESUN HOTEL BONACA, v kraju Bol, 200 m do plaže. Idealen hotel za družinske počitnice.

BLUESUN RESORT VELARIS ( paviljona Vrilo in Vlačica, hotela Amor in Vela Luka ) v kraju Supetar, mirnem okolju. Priporoča se predvsem družinam.

Turistična naselja – apartmaji in mobilne hišice:

MOBILNE HIŠICE KAMP ALOA, tik ob morju, plaži, cca 3 km do Bola. Je edini kamp tik ob morju v tem delu otoka. Kamp je butični. V naselju se nahaja 9 mobilnih hišic. Iz vseh se vidi direktno na morje, ker je kamp terasasto urejen. Ker je na vzpetini se  ne priporoča osebam, ki imajo težave s hojo.

MOBILNE HIŠKE WATERMAN BEACH VILLAGE, kamp leži na vzhodni strani Supetarja, od 150-300 m od plaže. Idealen kraj počitnic za družine. Moderno opremljene novejše hiške.