Črna Gora, počitnice, izleti

Črna Gora ponuja veliko. Modro nebo, čudovite peščene plaže, majhna prijetna mesta, ribiške vasice, dobre hotele in ugodne cene. Izberite termin za svoje počitnice in odpotujte. Izlet v Črno Goro kjer si ogledate Cetinje, Kotor, Budvo.

crna_gora

Črna gora

Črna gora

Na svetu je zelo malo dežel, kjer lahko na majhnem področju vidimo toliko raznolikosti in neokrnjenih naravnih lepot.  Črna Gora je dežela na toplem jugu Jadranskega morja, ki privlači turiste s svojimi mogočnimi gorami na severu, čudovitimi morskimi plažami na jugu, mirnimi vasicami in burno zgodovino. Ta majhna dežela meji kar na pet različnih držav, BIH, Hrvaško, Srbijo, Kosovo in Albanijo. Tukaj lahko vsak najde svoj kotiček za miren dopust ali pa si privošči čisto svoje razgibano potovanje. Bistra črnogorska jezera, planina Durmitor, mogočni kanjon reke Tare, prelep zaliv Boke Kotorske, čudovite plaže od mirnega Petrovca do živahne Budve, to je samo nekaj drobcev, ki vam bodo pričarali nepozabne dni v Črni gori. 


 Črna gora - počitnice

V enem dnevu lahko radovedni popotnik spije jutranjo kavo na Budvanski rivieri, se po sodobni cesti poda v notranjost,  obišče glavno mesto Podgorico in si nato ob pesmi množice različnih vrst ptic privošči ribje kosilo na Skadarskem jezeru. Popoldne uživa ob čudovitem razgledu z obronkov planine Durmitor, čemur sledi  večerja ob ognjišču in požirek tipične lozovače. Za ljubitelje zgodovine je nepozaben obisk Cetinja, stare črnogorske prestolnice, vožnja po enkratni razgledni cesti na planino Lovčen in obisk slovitega zaliva Boke Kotorske.  Krajši izleti, poležavanje na plažah, prijaznost domačinov in počasnejši tempo življenja so zagotovilo, da bo vaš obisk Črne Gore nepozaben. Vi pa spočiti in polni novih vtisov.

Budva

Budva je s svojimi dolgimi plažami, čistim morjem in dolgimi poletji postala turistična destinacija že leta 1923. Danes so tukaj sodobna turistična naselja in hoteli, na manjka tudi zasebne ponudbe. Mesto je eno od najbolj obiskanih turističnih središč na Jadranu. Prepletanje gostinske ponudbe, različnih festivalov, zabav za mlade in malo manj mlade, različnih športnih aktivnosti na plažah ter veliko sončnih dni, postavlja Budvo na zemljevid pomembnih turističnih krajev v Sredozemlju. Zelo zanimivo je tudi staro mesto. Majhne ulice in trgi  mestnega jedra vas popeljejo v davno preteklost. V mestu in okolici radovedni popotnik najde veliko spomenikov, utrdb, samostanov in starih cerkva.. Staro mestno jedro je povezano s sprehajalno potjo do 4 km oddaljenega turističnega naselja Bečići z eno najlepših dolgih, prodnatih plaž na Jadranu.

Petrovac

Ob črnogorski obali južno od Budve leži mestece Petrovac. Na poti do njega nikakor ne smemo zgrešiti pogleda na čudoviti otok Sv. Štefan. Petrovac je manjše turistično mesto. S svojimi lepimi plažami, skritimi zalivi in čudovitim sredozemskim rastjem predstavlja idealen kraj za preživljanje mirnega dopusta.

Bar

Mesto sonca in zelenja. Stari Bar je eno od najstarejših utrjenih naselij na tem delu jadranskega morja.  V bližini mesta si lahko radovedni popotnik ogleda eno od najstarejših oljk na svetu, ki tukaj raste že več kot 2000 let. Plaže in hotelska naselja se razprostirajo vse do Sutomorja, še enega turistične središča. 8 km od Bara je turistično naselje Dobre Vode z lepo peščeno plažo Veliki Pijesak, ki jo zaradi svoje čiste vode in zelo dobrih klimatskih pogojev obiskujejo družine z otroci. Dobre Vode se uveljavljajo kot klimatsko letovišče, saj se tukaj križajo vetrovi z gora in morja, kar je še posebno ugodno za osebe z različnimi respiratornimi obolenji.

Herceg novi

Herceg-Novi leži med najvišjo planino dinarskega masiva Orjen in vhodom v enega najlepših zalivov na svetu, Boko Kotorsko. V njemu so se srečevale različne civilizacije in v mestni arhitekturi pustile svoje sledi. Mogočno obzidje, stolpi, ozke ulice, sredozemska arhitektura ter različni sakralni objekti, dajejo slutiti, da ima mesto bogato preteklost.  V mesto so skozi stoletja njegovi pomorščaki s svojih potovanj prinesli preko 250 različnih vrst eksotičnih rastlin. Hercegnovi je tudi letovišče z najvišjo povprečno letno temperaturo, z več kot 220 sončnimi dni na leto.

Ulcinj

Ulcinj je mesto na jugu Črne gore, pred izlivom reke Bojane v Jadransko morje.  Ima tipično sredozemsko staro mestno jedro, 2000 let burne zgodovine in simpatično manjše pristanišče. Zelo je znano tudi po svojih dolgi peščeni plaži  »Long Beach« in otoku Ada Bojana, ki je eden od biserov neokrnjene črnogorske narave.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!