Istra

ISTRA - apartmaji, mobilne hiške, hoteli. Počitnice po najugodnejših cenah. Vsa ponudba na enem mestu. Spletna rezervacija in nakup.

Istra

Istra

ISTRA - prava izbira za vaše počitnice

Istra je največji jadranski polotok, ki leži na njegovem severnem delu ob mejah z Italijo in Slovenijo. Poleg polotoka zajema tudi nekaj  manjših in večjih otokov predvsem okoli Rovinja, med katerimi so svetovno znani Brijoni.

Modra, bela in zelena barva so tiste pisane značilnosti Istre, ki popotnikom iz vsega sveta vedno pričarajo čarobno oazo lepot in bogate kulturne dediščine. Modrina morja, prelepa zelena notranjost, bele kamnite vasice in stara obmorska mesta vedno navdušijo vse popotnike. Istra marsikaterega obiskovalca spominja na najlepše pokrajine Toskane ali Provanse. Čudovita narava, geografska bližina, in možnost različnih nastanitev od kampov, hotelov, do apartmajev zagotavljajo gostom polno in bogato preživljanje dopusta.  Apartmaji in mobilne hiške sta za Slovence zelo priljubljen tip nastanitve in hrvaška Istra ima zares zelo veliko tovrstne ponudbe. Istra zajema kraje od Savudrije, preko Umaga, Poreča in Rovinja do Pule. Na vzhodni obali vas pričakujejo Duga Uvala, Lovran in šarmantna Opatija.  Vse več popotnikov raziskuje manjše kraje in notranjost Istre, ki so v povprečju oddaljeni le slabo uro vožnje od obale. Tukaj  vas s hribov pozdravljajo  stare vasice,  vinotoči in kmečki turizmi.   Na vsakem koraku potepanja po Istri srečujemo legende, ki segajo v čase starih Grkov, Histrov, Rimljanov, Bizantincev in Benečanov. Sredozemsko podnebje, blage podnebne razmere, rodovitna tla, bujna vegetacija in bogata kulturna dediščina vas vabijo v »Terra Magico« - čarobno deželo, kot so Istro poimenovali že stari Rimljani.

 

I