Kanarski otoki

Kanarski otoki ležijo zahodno od obale Zahodne Afrike. Sestavlja jih 7 večjih otokov in so odlična destinacija za počitnice skozi celo leto, zahvaljujoč odličnemu toplemu vremenu, lepo pokrajini in čudovitim plažam.

Kanarski otoki

Kanarski otoki

KANARSKI OTOKI
Kanarski otoki
so eno izmed prvih območij, ki so jih v iskanju Novega Sveta zasedli Evropejci. Od tu je Krištof Kolumb leta 1492 odplul proti Antilom in postavil mejnik v zgodovini. Ni naključje, da se je Kolumb odločil postaviti bazo pred dolgim potovanjem prav na teh otokih, saj je območje že takrat slovelo po izkušenih pomorščakih, prijetni klimi in naravnih bogastvih.

Otoki vulkanskega izvora se nahajajo dobrih 100 kilometrov od Afrike. 13 otokov sestavlja to špansko otočje in čeprav se otoki nahajajo relativno blizu eden drugega, je vsak od njih zgodba zase. Od mističnih vulkanskih pokrajin do globokih sotesk, tipičnih španskih vasic in živahnih obmorskih središč.

KANARSKI OTOKI – počitnice

Kanarski otoki se imenujejo tudi otoki večne pomladi saj tudi pozimi temperature ne padejo pod 15 stopinj. Bujno rastje kaktusov, palm ter bananovcev, najvišji vrh Španije, vulkan El Teide ter kilometri peščene obale vas pričakujejo tekom celega leta! Na otoke je v zimskih mesecih možno poleteti iz Ljubljane iz bližnjih letališč pa je možno leteti skozi vse leto.

Naj naštejemo samo nekaj otokov kjer lahko preživite svoje nepozabne počitnice: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura.