Korčula

Korčula ali Črna Korčula, kot so jo zaradi gostih gozdov sprva poimenovali, je otok morja, sonca, kamna in vina. Številni zalivčki, toplo morje in sonce, sredozemska kuhinja in gostoljubje, …

Korčula

Korčula

KORČULA - počitnice na otoku z bujnimi gozdovi

Otok Korčula leži v južni Dalmaciji in je po velikosti šesti največji otok na Jadranskem morju. S svojo razčlenjeno obalo in številnimi zalivčki je to zelo priljubljen otok za preživljanje poletnih počitnic. Otok ima zares tipično mediteransko klimo, kjer vedno prijetno pihlja. Svojevrstno slikovitost in lepoto pa temu otoku daje čudovita, bujna, sredozemska vegetacija združena s pogledom na globoko modrino neba. Od polotoka Pelješac otok loči Pelješki kanal. Obala na severu je nizka, lažje dostopna, kjer so od vetrov zaščitena pristanišča. Bolj razgibana pa je južna obala, čeprav višja ima veliko zalivov skritih od severnih vetrov – Zavalatica, Prižba, Brna, Vela Luka …..

KORČULA – HOTELI, APARTMAJI

Številne prekrasne plaže, luksuzni hoteli, počitniške hiše, zasebni apartmaji privabljajo tuje in domače turiste. Pobliže lahko otok spoznate s kolesarjenjem in pohodništvom. Korčula je enkratna tudi za dolge sprehode po stezah speljanih ob obali. S Korčule se boste lahko podali tudi na kakšen enodnevni izlet in spoznali sosednje otoke ( Mljet, Lastovo ).

PORT 9 FAMILY RESORT, nudi namestitev v HOTELU, APARTMAJIH in MOBILNIH HIŠICAH. Leži v zalivu školjk, cca 3 km od mesta Korčula. Ima teraso, zunanji bazen, wellnes ter tri restavracije.

HOTEL ADRIA ALL  INCLUSIVE HOTEL, v Vela Luki, tu so  dovoljeni tudi hišni ljubljenčki.

HOTEL LIBURNA, 10 minut sprehoda do mesta Korčule, ob plaži, modern kompleks.

HOTEL KORKYRA, v osrčju Vela Luke, le 30 m od morja. Do zasebne hotelske plaže vas pripelje ladjica v 5 minutah.

HOTEL LUMBARDA, obnovljen v letu 2019, v kraju Lumbarda. Do peščene plaže je le 20 m. Lumbarda je znan po vinu Grk ('močno' belo vino…).

Za tiste, ki ne marajo hotelskih kompleksov pa je na otoku  veliko ZASEBNIH APARTMAJEV in HIŠIC.