Krk

Krk je drugi največji hrvaški otok, ki je z mostom povezan z obalo. Med mesti in naselji na Krku izpostavljamo tista, kjer lahko rezervirate namestitev za oddih in počitnice.

Krk

Krk

KRK- preko mostu na počitnice

Krk, otok v kvarnerskem zalivu ima razčlenjeno obalo z neštetimi zalivi in naravno peščenimi plažami. Otok je s kopnim povezan z mostom. Glede na velikost otoka lahko takoj ugotovimo, da je tukaj veliko turističnih krajev, kjer  najdemo nastanitev za različno zahtevne goste.  Najbolj priljubljeni počitniški kraji so mesto Krk, Baška, Malinska, Punat, Njivice in Omišalj. V mestu Krk je široka paleta hotelov, apartmajev  in drugih privatnih namestitev. Baška je najbolj priljubljena med družinami z otroki. Slovi po dolgi peščeni plaži. Prav tako Malinska, kjer sta med drugim  znani 'Malinskarska noč' v mesecu  juliju in Kvarnerske regate v mesecu septembru. Mesto Punat je na južni strani otoka s pristaniščem in veliko Marino. Potem Njivice, ki so za Omišaljem drugi večji kraj, ko se pripeljemo čez most na otok. Zelo priljubljena destinacija na otoku je Uvala Soline, kjer se nahaja znana in zanimiva plaža, ki je polna črnega zdravilnega blata. Če to drži se ne ve zagotovo, je pa zabavno. Voda je nizka in tudi za otroke pravi raj.

Ker je otok Krk velik otok je na njem zares veliko namestitev od hotelov, turističnih naselij z apartmaji, bungalovi, mobilnimi hiškami in zasebna namestitev v apartmajih, sobah in zasebnih hišah.


KRK – HOTELI, APARTMAJI, MOBILNE HIŠICE

Najbolj priljubljeni hoteli na otoku so:

RESORT DRAŽICA (dep. Lovorka in Tamaris),  650 m od središča mesta Krka ,cca 100 m od prodnate plaže, obkroženo z zelenjem.

CORINTHIA BAŠKA SUNNY HOTEL BY VALAMAR, v Baški je eden izmed najbolj priljubljenih hotelov neposredno ob morju, dolgi peščeni plaži. Primerno za družine

HOTEL MALIN v kraju Malinska se nahaja sredi gostega zelenja, 150 m od prodnate plaže. Odlična lokacija in storitve za pare.

FALKENSTEINER HOTEL PUNAT v kraju Punat s storitvijo all inclusive light. V centru mesta Punat je obdan s parkom z oljčnimi nasadi in borovci.

NJIVICE RESORT S HOTELOMA JADRAN IN BELI KAMIK, priljubljena izbira pri slovenskih gostih. Hotela se nahajata ob razgibani plaži, ki je delno betonirana in  kamnita s prodnatimi zalivčki. Primerno za družine in tudi starejše goste. Cena ugodna.

HOTEL ADRIATIC IN DEPANDANSI MARINA&PRIMORKA v mestu Omišalj, cenovno najugodnejša opcija počitnic na otoku. Leži ob lastni plaži.

Zasebna namestitev je seveda  možna po meri vsakega gosta. Cene so razmeroma ugodne. Namestitve se nahajajo po celotnem otoku. So bolj ali manj oddaljene od plaž. Najbolj znana avtokampa z mobilnimi hišicami sta v kampu NJIVICE, ob hotelu Beli Kamik in JEŽEVEC PREMIUM CAMPING RESORT. Ta se nahaja v neposredni bližini mesta Krk ob prodnati plaži in deloma peščeni, ki je bila dograjena v letu 2017.