Malta, potovanje, počitnice, last minute

Malta, počitnice na otoku z bogato zgodovino, blagim mediteranskim podnebjem, velikim številom sončnih dni, množico urejenih plaž. Preverite ponudbo. Potovanje v majhno, gosto naseljeno otoško državo s spektakularno arhitekturo.

Malta

Malta

Malta

Globoko modro morje z zlato-rumeno obalo, prazgodovinski templji, mogočne utrdbe, skriti zalivi in visoke pečine s čudovitim razgledom na odprto morje - to je Malta.

Malta je majhna, gosto naseljena otoška država v središču Sredozemlja.  Leži južno od Sicilije, od katere je loči le 93 kilometrov. Otočje je sestavljeno iz petih otokov, od katerih je največji Malta, sledijo pa mu  otoki Gozo, Comino, Cominotto in Filfla.  Otok ima izredno bogato, kar 7.000 let staro zgodovino. Malto je najprej naseljevalo neznano ljudstvo staroselcev, nato pa so ji svoj pečat pustili  Feničani, Rimljani, Bizantinci, Arabci, Normani, Španci, Francozi in nazadnje Britanci. Dolgo časa so na otoku živeli vitezi reda sv. Janeza, ki jih danes poznamo pod imenom vitezi Malteškega reda. Otočje je dokončno doseglo svojo neodvisnost leta 1974.  Uradna jezika sta Malteščina in Angleščina. Prestonica  La Valetta je mesto - trdnjava, polna spomenikov, palač in cerkva.


Malta - potovanje

Malta s svojo bogato zgodovino, blagim mediteranskim podnebjem, velikim številom sončnih dni, množico urejenih plaž, ponuja popotnikom in turistom veliko zanimivih doživetij. Hoteli in apartmaji  na Malti so sodobni in solidno urejeni.  Do morja, plaž in skritih lagun ali pa do različnih zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ki jih lahko obiščete, ni daleč. Restavracije na Malti so znane po odlični mediteranski hrani. Na svoj račun bodo prišli tako tisti, ki želijo mirno preživljanje svojega dopusta  kot tisti, ki bi radi uživali v čarih večernih zabav.

Na raziskovanje otoka se lahko podate v organizirani skupini, z lokalnimi avtobusi ali pa z najetim avtomobilom. Za tiste, ki ne vedo, Maltakot nekdanja angleška kolonija je ohranila vožnjo po levi strani. Obiščete lahko Ta`Qali, znano po domači obrti, mestece Mdina, mesto tišine, steklarno, kjer lahko kupite izdelke iz znamenitega malteškega stekla,  spoznate trdnjavo Rabat ali pa se tipičnimi malteškimi čolni zapeljete do čudovite naravne znamenitosti - Modre jame.   Zelo zanimiv je  tudi obisk ribiške vasice Marsaxlokk.  S trajektom ali ladjico se lahko podate na sosednji otok Gozo in si poleg kopanja privoščite  še obisk »prestolnice« otoka,  mesteca Victoria ter posedite v eni od lokalnih restavracij , kjer vam bodo postregli pravo malteško kosilo in ponudiliodlična malteška vina.


Malta - počitnice

Glavna letovišča na otoku so: Sliema, St. Julijans, Quavra, Bugibba in Mellieha

Sliema  je turistično mesto na severovzhodni obali Malte, znano po dolgi obmorski promenadi, urejenih plažah, veliki hotelski ponudbi, odličnih restavracijah in trgovinah. Lokalni avtobusni promet je dobro organiziran po vsem otoku in na hiter ter poceni način povezuje Sliemo, St Julian's in Valletto.

St. Julian's je  mestni predel, ki zajema zalive Balluta in Spinola, Marino Portomaso in Pacheville z velikim številom nočnih klubov, različnih pubov in restavracij. Tukaj najdemo številne razkošne hotele, nakupovalno središče Bay Street in peščeni zaliv St Julian's Bay.

Predela Quavra in Bugibba se nahajata na severovzhodu otoka Malte, v zalivu St. Paul, slabo uro vožnje od La Vallette. Prijetna obmorska promenada povezuje Quavro z nekdanjim ribiškim naseljem St. Paul. Turisti lahko tukaj uživajo v vodnih športih, kopanju in sončenju na skalnati ali peščeni obali. Z lokalnim avtobusom  se lahko v 20 minutah pripeljejo  do priljubljene peščene plaže Mellieha. Quavra je znana po stolpu Sv. Janeza, ki je danes spremenjen v restavracijo, kjer si lahko privoščite gastronomske specialitete malteške kulinarike. V Quavri je tudi zelo zanimiv malteški državni akvarij, kjer lahko občudujete hobotnice, skate in morske pse.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!