Mauricius

Mauricius (Mavricij) lahko najboljše opišemo kot otok kontrastov, saj se na eni strani med seboj meša razgibana pokrajina z neskončnimi plažami, na drugi pa številne raznolike kulture, ki naredijo ta otok vulkanskega izvora tako poseben.

Mauricius

Mauricius

MAURITIUS

Mauritius, zeleni otok, ki  ponuja odlične možnosti za sanjske počitnice s svojo blagodejno klimo, čudovito bujno naravo, neskončnimi neokrnjenimi belimi peščenimi plažami na kar 330 km obale, čudovitim turkiznim in toplim morjem s koralnimi grebeni, omamno kulinariko in prijaznimi ter gostoljubnimi domačini. Mauritius velja za enega izmed najlepših tropskih otokov in je otok kontrastov, prepleten skupek vplivov pestre kolonialne zgodovine. Je mešanica indijskih, azijskih, evropskih in afriških vplivov, ki se odlično odražajo tudi na izvrstni kulinariki - vse od vrhunske evropske do kreolske in indijske ter kitajske kuhinje. Na drugi strani pa ta otok vulkanskega izvora, popolnoma prepriča s prekrasno naravo: sanjskimi plažami in koralnimi grebeni, nacionalnimi parki in botaničnimi vrtovi, vzpetinami različnih nenavadnih oblik, plantažami sladkornega trsa ter še in še.

Glavno mesto otoka je Port Louis, ki velja za eno najbolj razgibanih kolonialnih mest tega dela sveta, kjer živi pravcata mešanica številnih priseljencev z vseh koncev sveta, ki so že pred več stoletji prišli na otok in tu pustili svoj pečat v bogati kulturi. Tako lahko na sprehodu po mestu, poleg živahnega vrveža in zabavne glasbe, občudujete popolnoma 'multikulturno infrastrukturo'; na enem mestu lahko vidite katedralo, mošejo, indijski tempelj in kitajsko pagodo.


MAURITIUS - POČITNICE

Za nepozabne počitnice je vsekakor dobro poskrbljeno, saj je na voljo veliko število namestitve v vseh cenovnih rangih ter za vsak okus; od zelo ugodnih, ki opredeljujejo destinacijo kot eno izmed najugodnejših, do luksuza na res visokem nivoju.
Otok je sicer možno obiskati skozi celo leto, vendar je najbolj priporočljivo med novembrom in aprilom, ko so temperature zraka in morja najbolj prijetne. Mauritius ima več različnih sezon, na primer med decembrom in marcem prvenstveno za potapljače, med junijem in avgustom za surfanje ter med oktobrom in aprilom za ribolov. Za vse ostale pa je celo leto na voljo veliko število obvodnih in vodnih aktivnosti.
Med najbolj obiskane predele spadata severna in zahodna obala, ki imata zaščito gorske verige in posledično zelo blagodejno vreme, toplejše temperature in z razmeroma malo vetra in dežja. Na predelih kot so kraji Grand Baie, priljubljena obalna vasica s širokim zalivom, ali Trou-aux-Biches in Flic en Flac, so najlepše bele plaže s palmami ter veliko število hotelskih kompleksov; morje pa je prekrasne turkizne barve.
Vzhodna obala je bolj hribovita pokrajina, poraščena s sladkornim trsom in je ohranila podeželsko prvinskost. Južni del pa je idealen za ljubitelje narave, saj je pokrajina poraščena z bujnimi gozdovi, prepletenimi mangrovami, številnimi belimi peščenimi lagunami in črnimi vulkanskimi kamninami. Prelepa naravna kulisa je idealna tudi za številna golf igrišča.


MAURITIUS - DOŽIVETJA V BUJNI TROPSKI NARAVI

Bujna flora in favna Mauritiusa je na voljo tudi za krasna doživetja in prijetne izlete, ne samo za ležerno poležavanje na eni izmed čudovitih plaž ali šnorkljanje nad koralami.
Lahko raziščete notranjost otoka in se podate na sprehod med plantažami sladkornega trsa ali celo čaja in vanilje.  Nujen je obisk najstarejših, 300 let starih, botaničnih vrtov na južni polobli – Pamplemousses, kjer lahko občudujete velikanske lokvanje, edinstvene vodne lilije, razne začimbe in drugo mogočno drevje.
Odpravite se lahko tudi v Chamarel s sotesko Black River, ki je največji nacionalni park na otoku, z avtohtonim gozdom in je dom več kot 300 endemičnim vrstam rastlin in 9 vrstam endemičnih redkih ptic. Na tem področju najdete res prvinsko divjo naravo, sipine z znamenito »zemljo sedmih barv« in bučne čudovite slapove.

Ena pomembnejših turističnih točk je še najvišje ležeči in največji kraj centralnega dela otoka - Curepipe, na kraterju ugaslega vulkana Trou aux Cerfs. Za prijetne enodnevne izlete pa je na voljo recimo tudi otoček Ile aux Cerfs na vzhodnem delu obale ali pa koralni otoček  Ile aux Aigrettes z želvami velikankami. Možnosti za razgibana doživetja je na tem tropskem otoku res veliko.