Portugalska

Portugalska, dežela, kjer se konča kopno in začne mogočni Atlantik. Dežela vina, peščenih plaž, izjemne gastronomije, melanholične glasbe in cvetočih pristanišč. Počitnice v tej deželi so mešanica izkušenj in užitkov, ki jih ne najdete nikjer drugje.

Portugalska

Portugalska

PORTUGALSKA

Portugalska, dežela kjer se konča kopno in začne mogočni Atlantik. To je dežela vina, peščenih plaž, izjemne gastronomije, melanholične glasbe in cvetočih pristanišč. Počitnice v tej deželi so mešanica izkušenj in užitkov, ki jih ne najdete nikjer drugje. O njej vemo že marsikaj, vendar nas ta obmorska država vedno nova preseneča in navdušuje s svojo veličino in lepoto.
Poglejmo nekaj zanimivosti, ki bodo nedvomno zbudile vaše zanimanje za obisk te zanimive dežele.

Ste vedeli, da se najzahodnejša točka celinske Evrope nahaja na Portugalskem? Cabo de Roca oziroma Rt Roca je skrajna točka kopnega. Na skalovju 140 metrov nad morjem se boste zazrli v neskončen ocean kot so to nekoč počeli portugalski pomorščaki.
Ne le španski, ampak tudi portugalski imperij je bil tako močan, da je obsegal pol sveta od Brazilije do kitajskega Macaa. Tako se je portugalščina začela govoriti v osmih državah in danes obsega okoli 203 milijone naravnih govorcev.


PORTUGALSKA – POTOVANJE

Izberite eno od potovanj iz naše pestre ponudbe. Ogledali si boste vse največje zanimivosti te prelepe dežele na skrajnem zahodu Evrope: prestolnico Lizbono, Sintro (nekdanjo prestolnico), sakralne spomenike v Batalhi in Alcobaçi, se naužili dramatičnih lepot Atlantika v slikovitem kraju Nazaré in obiskali edinstveni mesti na severu Porto in Coimbro.

Ne glede na to, ali si želite poležavati na plaži, uživati v surfanju, igrati golf na najboljših evropskih igriščih, raziskati svetovno znani mesti Porto in Lizbona, je obisk te dežele  prava odločitev za vaše počitnice. Počitnice si lahko z našo pomočjo prikrojite po svojem okusu.

Portugalska je dežela izvrstnega vina in gastronomije. Ker državo obdaja morje, kulinarika temelji na morskih sadežih in ribah, kjer prevladuje polenovka, ki se lahko pripravi na tisoč načinov. Ob ribah pa se seveda prileže kapljica dobrega vina, kar Portugalci dobro vedo. Portovec in vina iz porečja reke Douro so ena najbolj cenjenih vin na svetu.