Otok Vis, hoteli, apartmaji

Vis je srednje dalmatinski otok, precej stran od obale, zahodno od otoka Hvar. Je deseti največji otok v Jadranu. Vis je ohranil precej prvinskosti v svoji nedotaknjeni naravi, saj nikoli ni doživel resničnega turističnega razvoja.

Vis

Otok Vis

Vis - oddih v nedotaknjeni naravi

Otok Vis je srednje dalmatinski otok, precej stran od obale, zahodno od otoka Hvar. Je deseti največji otok v Jadranu. Na otok se lahko pripeljete s trajektom iz Splita. Zaradi svoje strateške lege je bil otok skozi zgodovino  pomembna vojaška postojanka. Tako je bilo tudi v bivši Jugoslaviji, ko je bil otok vseskozi zaprt za obiske tujih gostov. Zaradi tega je ta  prelepi sredozemski otok ohranil precej prvinskosti v svoji nedotaknjeni naravi, ker nikoli ni doživel resničnega turističnega razvoja z vsemi prednostmi in slabostmi.


Otok Vis - hoteli in apartmaji

Na otoku se nahajata dva  večja kraja, to sta  Vis in Komiža.

Mesto Vis -  nahaja se v severnem  delu otoka, kjer  lahko najamete apartmaje ali sobe  ali pa se odločite za dopust v Hotelu Issa, ki leži ob obali s prodnato plažo. V samem mestu je kar nekaj restavracij, kjer boste uživali ob lokalnih specialitetah.

Mesto Komiža - leži v zalivu na jugozahodu  otoka. Majhen preprost Hotel Biševo, ki se tukaj nahaja ob prodnati plaži v borovem gozdičku pa nudi prostor za mirne, sproščujoče počitnice manj zahtevnim gostom. Ljubitelji aktivnih počitnic lahko uživajo v različnih športnih dejavnostih, 'kajtanju', 'supanju', 'surfanju', potapljanju in pohodništvu.

Obe destinaciji sta primerni za goste vseh starosti. Nedaleč od mesta je Otok Biševo, kjer prebiva  nekaj stalnih prebivalcev. Tukaj je ena izmed najbolj popularnih turističnih atrakcij – jama Modra Špilja.  Vodna jama, ki jo obišče na tisoče turistov. V določenih delih dneva je obsijana v čudoviti modrikasti svetlobi.

Otok  ima še veliko čudovitih zalivov in manjših vasic in tu lahko najdete apartmaje in sobe, vendar jih je težko dobiti, ker je tukaj veliko stalnih gostov.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!