Barbados

Barbados je tropski raj, s čudovitimi plažami, tropskim rastlinjem in turkiznim morjem. Bele peščene plaže, kristalno čisto morje, prijetna in ugodna tropska klima, so kombinacija za idealne počitnice, ki jih lahko preživite na Barbadosu.

barbados

Barbados

BARBADOS

Barbados je otok, kjer lahko na vsakem koraku doživite romantično lepoto in prefinjenost Karibov. Tako kot na drugih karibskih otokih lahko tudi tukaj najdemo čudovite koralne peščene plaže, kristalno čisto vodo in  bujno vegetacijo. Barbados je že dlje časa ena od najelitnejših počitniških destinacij, ki ne vabi samo s svojo zanimivo kulturo in glasbo ampak predvsem s svojimi naravnimi lepotami, ugodno klimo, odličnih tereni za golf in bogato kulinariko. Za tiste, ki iščete priložnost za miren dopust in pobeg od hitrega tempa življenja je  Barbados prava odločitev za vaše počitnice.

Otok Barbados leži v južnem delu Karibskega morja, dolg je 30 in širok 15 kilometrov. Najprej so ga odkrili Španci,  leta 1627 pa je postal angleška kolonija.  Danes je samostojna država z 284.000 prebivalci in je del angleškega Commonwealtha. Glavno mesto je  Bridgetown.  Otok ima 284.000 prebivalcev. Najpomembnejši gospodarski panogi sta gojenje sladkornega trsa in turizem. Uradni jezik je angleščina. Uradna valuta je Barbadoški Dolar.  Večina prebivalcev je temne polti in predstavljajo potomce afriškihsužnjev, ki so tukaj delali na plantažah.

Mirni in spokojni zalivi, peščene plaže in odlična hotelska ponudba privabljajo na otok na tisoče parov in družin.  Plaže kot so  Carlisle Bay, Bransons in Maxwel,  s palmami in belim peskom ter sinje modrim oceanom, vam bodo ostale v nepozabnem spominu. Velja omeniti tudi bogato kulinarično ponudbo v tipičnih restavracijah, kot so Cin Cin by the Sea, Camelot, Lon Star ali Cliff,  kjer vam bodo ponudili okusnega atlantskega lososa, rižoto z gobami ali jedi iz svežih morskih školjk.

Na potepanjih po otoku lahko obiščete botanične vrtove ali eno od destilarn ruma, ki so zrasle ob nasadih sladkornega trsa. Za ljubitelje nakupov je na Barbadosu na voljo trgovska cona Lifestyle center. Tukaj najdete izdelke znanih svetovnih znamk kot so Gucci ali Louis Vuitton, pa tudi množice manjših butičnih trgovinic, 'kafičev' in restavracij.  Zanimivo si je ogledati  prestolnico Bridgetown s kipi otoških nacionalnih ikon, Trgom narodnih junakov, staro trdnjavo ali pa se povzpeti na hrib Hillaby Mountain od koder se vam odpre čudovit pogled na rajski otok. 

Povsod na Barbadosu boste srečali prijazne in nasmejane ljudi. Vsakdanji življenjski tempo je tukaj nekoliko počasnejši, vendar nikakor lenoben. Nekoliko se pozna angleški kolonialni stil življenja, predvsem v urejenem šolstvu in delujoči javni upravi.  Domačini na Barbadosu vam bodo vedno pripravljeni pomagati ali svetovati in na vsa vprašanja odgovarjati s širokim nasmehom na obrazu. Nasmeh je zaščitni znak otoka in še eden od razlogov,  ki vas bo prepričal, da obiščete Karibe in si naberete novih moči.