Florida

Florida, sončna dežela slovi po čudovitih plažah in prijetni klimi. Obiščete lahko Miami, skrajno južno točke Floride otoke Key West-a, nacionalni park Everglades ali center NASA in nenazadnje Disney World. Pričakuje vas s soncem obsijana Florida.

Florida

Florida

FLORIDA

Florida je najbolj južna dežela v ZDA in ena od najbolj obiskanih, saj ponuja zares veliko priložnosti za prijetno potovanje in oddih. Lepe plaže in toplo morje privlačijo ljubitelje kopanja, jadranja in potapljanja. Topla klima skozi celo leto privablja ljubitelje zabaviščnih tematskih parkov. Ljubitelji zabave in dobre glasbe lahko uživajo v Miamiju. Florida je destinacija za vse letne čase, najbolj prijetno pa je tam v času  oktobra do aprila.


DOBRODOŠLI NA SONČNI FLORIDI

Miami je največje mesto na Floridi in je zelo pomembno poslovno, medijsko, kulturno in zabavno središče.  Miami pa je tudi mesto turizma. V predelu Soth beach je množica hotelov in lepih plaž, krona vsega pa je razgibano nočno življenje. Najbolj obiskana je četrt Art Deco, s svojo  značilno arhitekturo,  hotelov, trgovin, lokalov  in stanovanjskih stavb, zgrajenih od začetka dvajsetih do konca štiridesetih let prejšnjega stoletja.  K ostalim zanimivostim vrednih ogleda lahko prištejemo še poslovni del Downtown, predel  Coral Gables, kjer se nahaja univerza Miami, muzej umetnosti Lowe, tržnico Bayside, ki leži ob zalivu Biscayne,  prestižno četrt Coconut Grove in kubansko četrt »Little Havana«.

Zelo lepa je pot, ki iz Miamija vodi na jug Floride proti otoku Key West. Pot poteka po avtocesti US1, 120 milj dolgi cesti, ki preko 42 mostov povezuje celinsko Florido s številnimi otoki. V mestu Key West, ki je najjužnejše mesto ZDA se nahajajo številne zanimive zgradbe. Predlagamo obisk muzeja Little White House, Harryja S Trumana, ki je redek prikaz osebnega življenja 33. ameriškega predsednika ali pa obisk hiše, kjer je deset let živel znameniti pisatelj Hemingway.  Priporočamo tudi obisk Mallory Square-a, večernega zbirališča uličnih umetnikov in obiskovalcev z vsega sveta ter glavne ulice Duvall.

Narodni park Everglades je med drugim zanimiv zaradi tega, ker tam domuje veliko  krokodilov, ki jih vidite, če se po vodah  popeljete s posebnimi čolni na zračni pogon..… Na zahodni obali Floride, ob Mehiškem zalivu se nahaja mesto Naples, ki  je zaradi velikega števila golf igrišč proglašeno za »svetovno prestolnico golfa«. Središče mesta je idealno za sproščanje ob čaju ali kavici v senčnih vrtovih ali pa za ogled umetnostih galerij na ulici 3 South. Orlando je prestolnica zabaviščnih parkov – Disneylanda, Universal studios, Sea world-a. Tu lahko preživite več dni in vseeno ne boste videli in doživeli vsega.
Cape Canaveral je  vesoljski center od koder je v vesolje poletelo že veliko raket.  Ogledali si velja Kennedy Space Center in tako podrobneje spoznati sedanjo in preteklo ‘vesoljsko dejavnost’  ZDA.