Zanzibar, potovanje, počitnice

Zanzibar, počitnice. Odhodi iz Ljubljane ali bližnjih letališč. Zanzibar je poznan kot otok začimb, rajskih idiličnih belih plaž s kokosovimi palmami in turkiznim morjem, bujno tropsko vegetacijo ter čudovitimi sončnimi zahodi. Enkratno potovanje.

Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar


Tropski otok Zanzibar - počitnice

Otok Zanzibar je del otočja Tanzanije  v Indijskem oceanu in je le približno 50 km oddaljen od vzhodne afriške obale. Prav otok Zanzibar je največji izmed več kot 50 otočkov in je bil že pred 150 leti najpomembnejše pristanišče v Indijskem oceanu in bogata postojanka cvetoče trgovine. Uradno se Zanzibar imenuje Unguja, kar pomeni dežela črncev in je bil nekoč izhodišče za prevoz sužnjev v svet. Danes pa je čudoviti otok Zanzibar poznan kot dežela začimb, rajskih idiličnih belih plaž s kokosovimi palmami in turkiznim morjem, bujno tropsko vegetacijo ter čudovitimi sončnimi zahodi.


Zanzibar - last minute počitnice

Zanzibar je idealna destinacija za sanjske počitnice. Na voljo je veliko različnih tipov namestitev – manjših zasebnih namestitev, krasnih vil z direktnim dostopom do plaže, butičnih hotelov kot tudi večjih hotelskih kompleksov s ponudbo polpenziona ali celo all inclusive. Velja za krasno destinacijo za medene tedne mladoporočencev, je pa hkrati tudi priljubljena izbira za družine in popotnike raziskovalce.
Za počitnice na Zanzibarju je najbolj optimalno poiskati namestitev na severnem delu otoka, kjer je plimovanje najmanjše. Otok je namreč znan po tem, da je razlika med plimo in oseko lahko tudi v odmiku morja do 100 metrov od obale. Najbolj priljubljeni letovišči na tem delu sta Nungwi na skrajnem severu in predel Kendwa na severozahodu


Zanzibar - izleti po otoku

V kolikor na svojih počitnicah ne boste samo poležavali na eni izmed sanjskih plaž in pili koktejlov, se potapljali in raziskovali enkraten podvodni svet, otok Zanzibar ponuja še dosti več. Vsekakor je priporočljiv obisk istoimenske prestolnice, z znamenitim starim jedrom imenovanim Stone Town (Kamnito mesto), ki je danes pod zaščito Unescove kulturne dediščine. V labirintu uličic se kaže bogata zgodovina otoka na arhitekturnih slogih z mešanico arabskih, afriških, indijskih in tudi evropskih vplivov. Prisotnost mošej in živahnih bazarjev pa kaže na dejstvo, da je Zanzibar pretežno islamska dežela.
Zanimiv je seveda tudi ogled kakšnega nasada začimb, saj so znani po pridelavi aromatičnih klinčkov, muškatnega oreščka, kurkume itd. Na ogledu se seznanite s postopki pridelave, ki so ohranjeni že od nekdaj. Obstaja pa tudi nekaj zanimivih opcij za avanturiste, saj se lahko podate v gozdni rezervat Jazoni in poiščete kakšno opico ogrožene vrste Rdeč Klobus ali pa na južni strani otoka opazujete delfine.


Zanzibarsko vreme - najboljši čas za potovanje

Bližina ekvatorja in s tem tropska klima vpliva na visoke temperature na Zanzibarju skozi vse leto. Ker pa ima otok dve deževni obdobji, prvo med marcem in majem ter drugo novembra in decembra, velja torej, da je idealen čas za obisk v sušnem delu leta. Najboljši čas za počitnice na Zanzibarju je dejansko med junijem in oktobrom, ko so temperature malo nižje a vendar je v tem času največ jasnega vremena in cene so precej nižje kot na vrhuncu sezone, ki je med decembrom in februarjem.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!