Alanya

Alanya se uvršča med eno najbolj živahnih letovišč v Turčiji. Pestra Last minute ponudba. Rezervirajte online!

Alanya

Alanya

ALANYA

ALANYA LAST MINUTE

Alanya je počitniško mesto v turškem delu Mediterana; leži v provinci Antalya, na vzhodni strani južne obale. Je hkrati najstarejše turistično mesto na priljubljeni, kar 70 km dolgi, turški rivieri in zato vsekakor več kot primerno za prijetne poletne počitnice. Letovišče namreč veliko ponuja obiskovalcem. Ima prijetno podnebje in krasne ter čiste plaže, ki je razprostirajo na dveh delih, na vzhodnem delu z znamenito čudovito peščeno Kleopatrino plažo in na zahodnem delu s prodnato plažo. Po celotnem kraju pa se razprostirajo številne trgovinice, bazarji, restavracije in bari ter nekaj diskotek.
Alanya ponuja tudi izjemno širok spekter raznolike ponudbe namestitev, najdejo se veliki hotelski resorti z vodnimi parki za družine, razni resorti z razširjeno ali obogateno all inclusive ponudbo, mirnejši hoteli z izvrstno wellness ponudbo za sprostitve željne, ugodni mestni hoteli za mlade in tiste, ki iščejo cenovno ugodnejšo namestitev, …


 ALANYA POČITNICE

Med počitnicami v Alanyi se lahko tisti bolj nemirni popotniki zamotijo s kar nekaj dodatnimi aktivnostmi, ki jih letovišče ponuja – lahko greste na izlet z ladjico, na potapljanje, izlet s štirikolesniki itd. Na voljo pa je tudi kar nekaj spa-jev, ki ponujajo izvrstno tradicionalno turško kopel, imenovano »hammam« za res popolno sprostitev telesa in duha.


 ALANYA IZLETI

Ker gre za res slikovit kraj, katerega zgodovina sega še v čas rimskega imperija, navduši tudi ljubitelje zgodovine in kulturne dediščine. Lahko se torej odpravite tudi na kakšne lahkoten izlet. Na polotoku se nahaja Alanjski grad oz. otomanska trdnjava z obzidjem, ki obdaja večino vzhodnega dela mesta in ga lahko prehodite. Ponuja krasen razgled na celotno Alanyo in gorovje Taurus v ozadju. Pod obzidjem si je moč ogledati mestni pristan in pa lepo ohranjen osem-kotni rdeči (opečnati) stolp »Kizil Kule«, ki je visok kar več kot 30 metrov in v katerem se nahaja etnografski muzej. Lahko pa si ogledate tudi bližnje jame, recimo Damlatas, ki je obstaja že od 15.000 p.k. ali pa Dim, ki se nahaja prav blizu Kleopatrine plaže. Lahko pa se preprosto odločite za klasičen izlet z ladjico po zalivu in uživate ob tradicionalnem kosilu ter se vmes na postanku tudi osvežite s kopanjem.