Turčija

Turčija vas bo očarala z bogato zgodovino, naravnimi lepotami, odlično kulinariko in lepimi plažami. Preverite ugodne počitnice v predelih Lara, Alanya, Side, Kemer, Belek.

Turčija

Turčija

TURČIJA

Turčija je velika država z bogato zgodovino, razgibano pokrajino in čudovitimi naravnimi lepotami. To je dežela dveh obrazov. Njena lega med Evropo in Azijo je Turčiji skozi tisočletja dala značilnosti obeh kontinentov. Njeni zahodni predeli z Istanbulom, Izmirjem, in Antalijo, so bogati, njihov gospodarski razvoj in način življenja se lahko v marsičem  primerja z evropskim. Drugi del Turčije, ki se razteza od prestolnice Ankare naprej proti vzhodu, s svojim podeželjem na anatolskih stepah  veliko bolj spominja na Azijo. Doživite Turčijo,  v kateri  je Aleksander Makedonski presekal gordijski vozel, obale kjer sta Mark Antonij in Kleopatra preživljala romantične večere in kraje,  kjer se je sultan Sulejman Veličastni zaljubil v Roxelano .


TURČIJA - LAST MINUTE POČITNICE

Turistična naselja ob sredozemskem morju so sodobna in so bila zgrajena v zadnjih desetletjih. Večina popotnikov in turistov v Turčiji najraje izbira mediteranski, zahodni del, ki se razteza od čarobnega Istanbula, do Marmornega morja, ob katerem stojijo ostanki legendarne Troje, ter naprej  do turističnih središč Bodruma in Alanye.  Sezona se tukaj začne v aprilu in konča novembra. Zaradi mile klime turisti prihajajo tudi pozimi. Obmorska mesta so dobra izhodišča za izlete v notranjost in potepanja po enkratni pokrajini Kapadokije, vse do Konye, Avanosa ali Urgupa, kjer lahko občudujete cerkve in samostane vklesane v skale, apnenčaste stopnice, Pamukale in enkratne vrelce termalne vode…. Počitnice ob prelepih obalah, v sodobnih turističnih kompleksih, imajo veliko ponudbe za vse generacije. Za najboljši dopust najdete tukaj vse,  od rekreacije do klubskih dejavnosti za mlade ter doživljanja prijetnih večerov ob folklornih nastopih trebušnih plesalk in dervišev.  Nikakor pa ne smemo pozabiti tudi na kulinariko. Turki zase pravijo, da imajo najbolj bogato All inclusive ponudbo v Sredozemlju.

Istanbul
Mesto ob Bosporju leži na križišču dveh celin, Črnega in Sredozemskega morja  ter dveh civilizacij, ki se danes zlivata v eno.  Prehodilo je burnih 3000 let zgodovine od majhnega mesta v antični Grčiji, ki se je imenovalo Bizanc, do  Konstantinopla ali Carigrada, prestolnice vzhodnorimskega cesarstva.  Po turški zasedbi v petnajstem stoletju postalo glavno mesto turškega imperija. Bogata doživetja pri odkrivanju svetovnih znamenitosti kot so mogočna Hagija Sofija,  čudovita Plava mošeja, starodavni Hipodrom in palača sultanov - Topkapi,  , vam bodo ostala za vedno v spominu.  Ne smemo pozabiti na prijazne domačine, fantastične tržnice kot sta Grand Bazaar ali Kapali Čaršija in seveda tudi Egiptovska tržnica začimb.  Nepozabno doživetje je križarjenje po Bosporska ožini, ki ločuje evropski in azijski del ali  večerni obisk restavracije s turškimi plesalkami in derviši.  Istanbul vas bo navdušil s čarobnostjo Orienta in svojim evropskim načinom življenja.


TURČIJA – POČITNIŠKI KRAJI

Bodrum je mesto na istoimenskem polotoku ob obali Egejskega morja, nasproti grškega otoka Kos.Krasijo ga  prelepe prodnate in peščene plaže, hoteli so tukaj tik ob morju. Priporočamo vam izlet v antični Efes. Zvečer pa sprehod po starem mestnem jedru, z množico manjših uličnih restavracij, kjer lahko poskusite Kebab ali tipični Gozlem.

Kušadaši, nekdanja ribiška vasica je znan je po svojih čudovitih plažah. Največja  je  18 km dolga Long Beach,  nato 3 km dolga Kustur plaža, lahko  obiščete tudi  Ladies Beach, ki je znana po vodnih športih. Na vseh plažah je  veliko zabave za otroke, v bližini je tudi velik vodni park.

Alanya je eno najbolj znanih turških letovišč. Pravijo ji  Mallorca turške obale. Leži pod vznožjem gore Taurus, ki je prekrita z borovimi gozdovi. V okolici mesta lahko vidimo velike plantaže tropskega sadja. 
V Alanyi lahko doživimo živahen turistični utrip, začutimo povezanost Orienta in Evrope, pečin in prelepih peščenih plaž ter sodobnih hotelov z vrhunsko ponudbo.

Belek, turistično središče znano po mondenih hotelih. V Beleku in njegovi okolici je kar 20 zelo solidnih igrišč za golf. Med golfisti je Belek ena od njihovih najbolj priljubljenih destinacij.

Lara, mondeno mesto, v bližini Beleka, ob naljepši obali v Turčiji.  Hoteli so tukaj izključno najvišje kategorije. Letovišču zaradi hotelov v obliki Concorda, Titanika, Kremlja, Delfina… pravijo tudi turški Las Vegas.

Side je antično mesto, kjer lahko najdete sledove kar dvanajstih civilizacij.  Tipično staro mestno jedro in simpatični hoteli  ter prodnate in peščene plaže vam zagotavljajo miren in nepozaben dopust v dvoje ali z družino.

Marmaris je živahno letovišče ob sredozemski obali nasproti grškega otoka Rodos.  Znan je bo burnem nočnem življenju, solidnih hotelih in lepih plažah.  V letovišču imajo turisti veliko možnosti športnih aktivnosti. Marmaris in okolico radi obiskujejo potapljači.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!