Pariz, potovanje

Izlet z letalom v Pariz, ki je brez dvoma eno najlepših mest na svetu. Zagotovljeni odhodi.

Pariz

Pariz

Pariz - mesto ljubezni

Pariz je  še  vedno eno najbolj romantičnih mest na svetu.  Z besedami je težko opisati bogastvo, romantiko in lepoto Pariza. To je mesto svetlobe, ljubezni, mode in kulture, ki vabi popotnike, da ga obiščejo  in za vedno ostanejo očarani nad njim.  Razkošne ulice in mondene trgovine, široke avenije in prelepe zgradbe, vas bodo zagotovo pustile brez besed. Ko se boste sprehodili po številnih trgih, posedeli ob reki Sieni, srkali odlično kavo in se sladkali z rogljički v eni od ljubkih pariških kavarn, nato pa za konec poskusili še lokalne dobrote v pariških restavracijah, vam bo Pariz počasi in nežno osvojil srce.   

Pariz je gospodarska in kulturna prestolnica Francije ter eno vodilnih svetovnih središč.  S svojim vplivom na politiko, znanost, umetnost ter zabavo se uvršča med glavna velemesta sveta.  Mesto, ki je zraslo ob reki Sieni, je svoje ime dobilo v poznem rimskem obdobju, prestolnica Francije pa je postala v poznem desetem stoletju.  Danes ima Pariz v okviru administrativnih meja ožjega mesta preko 2 milijona prebivalcev, na širšem območju, ki se razteza zunaj administrativnega dela Pariza pa živi že skoraj 12 milijonov ljudi, kar ga uvršča med najgosteje naseljena območja celotne Evrope.


Potovanje v Pariz

Pariz vam ponuja vse, kar si lahko zaželite.  Muzeji, kot so Louvre, Orsay, Pompidou Center in številne galerije, kjer hranijo dela umetnikov ki so ustvarjali  v Parizu, bodo zadovoljili še tako zahtevne obiskovalce. Picasso, Van Gogh, Renoir, Degas, Miro, Dali in mnogi drugi so zapustili mestu neprecenljive umetniške zaklade.   Posebna privlačnost je vožnja z ladjico po Sieni, sploh v večernem času, ko se Pariz odene v tisočere luči.  Veliko obiskovalcev se poda na znameniti Eifflov stolp, od koder se širi osupljiv pogled na arhitekturno izredno skladno zasnovane ulice Pariza, prelepe Elizejske poljane in Slavolok zmage.  Željni razgledov lahko obiščejo živahno okrožje Montparnasse, ki je znano tudi  po trgovinah, uličnih umetnikih,  simpatičnih bistrojih s palačinkami, restavracijah,  ki so jih nekoč obiskovali znani  pisatelji. Nekaj čisto posebnega in spomeniško zaščitenega je tudi pokopališče Montparnasse, kjer dobi obiskovalec občutek neizmerne lepote in umetniških upodobitev večnosti.  V neposredni bližini Pariza lahko obiščete tudi  palačo Versailles, ki jo je dal postaviti »sončni kralj« Ludvik XIV. Palača je resnična svetovna mojstrovina francoskega klasicizma s čudovitimi dvoranami, sobanami,  apartmaji, in osupljivimi parki ter čarobnimi vrtovi.

V Parizu je zelo živahno tudi večerno in nočno življenje.   Od štiridesetih let prejšnjega stoletja dalje je Pariz ena izmed svetovnih prestolnic jazza. Pogosto se v poletnih mesecih odvijajo koncerti na prostem. Že več kot 150 let imajo kabareti  pomembno mesto v pariški zgodovini in so eden od zaščitnih znakov mesta.  Najbolj znan je seveda Moulin Rouge, ob njem pa še Le Lido in Les Folies-Bergère.

Pariz je veliko mesto. Kljub temu, si ga je najbolje  v največji meri  ogledovati peš in si zato vzeti  nekaj časa. Več kot boste hodili, več šarma in njegovih čarov boste vpili vase.  Tako se boste vedno domov vračali z bogatimi spomini na eno najlepših mest na svetu, kar je nedvomno  nepozabni in romantični Pariz.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!