Sicilija, potovanje, počitnice

Sicilija je otok razgibane preteklosti in naravnih lepot. Izberite svoje potovanje. Zagotovljeni odhodi. Obiskovalce očara divja lepota otoka, kontrast med kopnim in morjem, živi ognjenik Etna, rodovitni obalni pas ter fantastične peščene plaže.

Sicilija

Sicilija

Sicilija

Sicilija je otok razgibane preteklosti in neverjetnih naravnih lepot. Ponudi vam lahko veliko zanimivega potepanja po otoku ali uživanja na eni od plaž. Leži med Apeninskim polotokom in afriško celino in je največji otok v  Italiji in v vsem Sredozemlju.   Grki in Kartažani, Germani in Bizantinci, Arabci in Normani, Španci in Avstrijci  so na tem otoku pustili svoj pečat. Naravnim lepotam Sicilije se  v očarljivi slikovitosti pridržujejo še kulturne in zgodovinske znamenitosti. Po vsem otoku, so raztreseni ostanki, veličastne, bogate preteklosti. Obiskovalca bo zagotovo takoj očarala divja lepota otoka, čarobna igra kontrastov med kopnim in morjem, še živi ognjenik Etna, rodovitni obalni pas in goli hribi v notranjosti. Fantastične peščene plaže iz črnega vulkanskega peska, bodo navdušile še tako zahtevne kopalce.

Sicilija je polna spomenikov iz različnih zgodovinskih obdobij. Grki so ji zapustili  gledališči v Sirakuzah in Taormini in templje v Agrigentu, Selinnunterju in Segesti. Rimljani so ustvarili mozaike v mestecu Piazza Armerina; Arabci, Bizantinci in Normani so zapustili številne lepe stavbe, Anžujci so zgradili palače in cerkve, mnoge med njimi  nosijo baročni pečat. Malo je ljudi, ki jih ne bi prevzela Etna, največji evropski  delujoči vulkan  ( vrh Mongibello 3340 m ) ali pusta veličina in lunarna praznota valovitih visokih planot.


Sicilija - potovanje

Izberite in rezervirajte eno izmed zanimivih potovanj iz naše pestre ponudbe. Na vašem potovanju se boste lahko prepričali o lepotah tega edinstvenega otoka in si ogledali zanimivosti kot so:

PALERMO – v Palermu se preteklost srečuje s sedanjostjo. Normanski, arabski  in baročni spomeniki so sredi najbolj živahnih  predelov mesta. Nepozaben je obisk bazilike Monreale.

AGRIGENTO – Dolina templjev. Tukaj lahko najdete največ in najbolje ohranjenih grških templjev na svetu

SIRAKUZE – mesto na vzhodni sicilski obali, ki se razteza tudi na otok Ortigia.  Arheološko središče, zlasti za antično grško kulturo. Znamenitosti: Apolonov tempelj, stolnica, grad, vodomet Aretusa, rimski amfiteater, grško gledališče, latomia del Paradiso.

CATANIA – je sedež  pokrajine in lepo mesto ob vznožju Etne, na vzhodni obali Sicilije. Stolnični trg predstavlja središče mesta. Sredi trga je Slonov vodomet. Na vzhodni strani trga vidimo z marmornato pregrado zaprto stolnico  in kupolo cerkve sv. Agate.

ETNA –  je eden največjih aktivnih vulkanov na svetu in najvišji v Evropi. Njegov mogočni odsekani stožec se dviga sredi vzhodne sicilske obale in predstavlja eno največjih turističnih zanimivosti v Italiji. Nad 2000 metrov višine je ognjenik pust in gol. Na vulkan se lahko do prvega platoja povzpnete z avtobusom, naprej pa s sedežnico in terenskimi vozili. Ob lepem vremenu, so čudoviti razgledi po Siciliji in segajo celo do Malte.

TAORMINA – ima čudovito lego na majhni terasi med skalami in morjem, v ozadju pa je videti Etno. Taormina je klimatsko središče svetovnega slovesa. V antičnem  času se je mesto imenovalo Tauromenion. Znamenitosti: grško  gledališče, trg P.Vitt.Emanuele, stolnica, cerkvi sv. Avguština.

SICILIJA - POČITNICE

Turistični kraji kot so Agrigento, Cefalu, Giardini Naxos, Sirakuza, vam nudijo veliko hotelske ponudbe.  Predstavljajo tudi idealna izhodišča za izlete po Siciliji.


SICILIJANSKA KULINARIKA

Kulinarika tega otoka je zares enkratna in ima zelo dolgo tradicijo.. Skozi tisočletja so jo izoblikovali Grki, Arabci, Normani in Španci. Kakovost in različnost sadja in zelenjave na tržnicah sta čudoviti in v restavracijah je izbira specialitet ogromna. Zelo značilna je hrana iz morja, posebno dagnje ( cozze ), tuna (tonno), sardele (sardi) ....Dobre so ribje omake s testeninami, zlasti »pasta con le sarde«. Veliko uporabljajo ostro papriko, kapre, olive, poper in jajčevce. Legendarni so sicilski poobedki. Cassata je torta s sladoledom, granita je pregneten sladoled, ki mu okus izboljšajo s kavo ali limono. Vsaj enkrat je treba pokusiti zabaglione, tolčeno kremo iz jajc in vina Marsala, ter sladico Cannoli s smetano nadevan kolač.

Ste vedeli ? ….Sladoled so menda prvi izdelali Arabci, pri tem pa uporabili sneg z Etne.

 

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!