Brazilija, potovanje

Brazilija, ta največja država v Južni Ameriki prav gotovo spada med najbolj mikavne destinacije na svetu. Rezervirajte potovanje v Brazilijo online. Zagotovljeni odhodi.

Brazilija

Brazilija

Brazilija

 Neizmeren deževni gozd Amazonije, lepe, bele plaže ob Atlantiku in živahen utrip velemest pospremljen z  ritmi Sambe in Bossa nove  obiskovalce navdajo z zares posebno energijo. Brazilija je dežela z največjo biotsko raznovrstnostjo na svetu. Njeni različni izjemno obsežni ekosistemi se lahko pohvalijo s tako velikimi  zbirkami rastlinskih in živalskih vrst, ki ji ni nikjer drugje na našem planetu.


Brazilija - potovanje

Vsak popotnik, ki obišče Brazilijo mora seveda obiskati in doživeti Rio de Janeiro, katerega simbol je hribCorcovado, slovečemu po znamenitem kipu Kristusa Odrešenika, ki z razprtimi rokami sprejema obiskovalce. Z vrha hriba se odpre prekrasen razgled na mesto. Glasba je življenjska sila mesta, kar se najbolj občuti v času svetovno znanega karnevala.

 Salvador de Bahia je prestolnica zvezne države Bahie in je tretje največje mesto v Braziliji. Mesto je zelo znano po svojem živahnem utripu, svojstveni 'afriško obarvani' kulturi, originalni kuhinji, zabavi, festivalih in velja za najlepše ohranjeno kolonialno mesto v Braziliji. Ogledi se praviloma začnejo na    tržnici Mercado Modelo, ki ponuja značilne izdelke afro-brazilske kulture. V višje ležečem delu mesta, kamor se lahko gre tudi z dvigalom, si velja ogledati  Museo de Arte da Bahía, stolnico, svetilnik Farol da Barra ter cerkev Săo Francisco.  Posebno doživetje je sprehod skozi staro kolonialno četrt Pelourinho, ki je bila obnovljena v zadnjem desetletju in sedaj velja za kulturno središče pokrajine. 

Zelo zanimivi so izleti v okolico mesta. Tam so najstarejše farme oz. plantaže v Braziliji, kjer gojijo tobak in sladkorni trs.  Zelo poučen je postanek  na  kakšnem posestvu, kjer gojijo in predelujejo manioko. Prikupno je   kolonialno mesto Cachoeira, kjer si  ogledate eno od prodajnih galerij z lesenimi skulpturami, se ustavite na živahni tržnici in obiščete ženski samostan, ki je začel delovati še v času suženjstva.

Nekaj posebnega  je seveda potovanje v AmazonijoManaus je glavno mesto brazilske Amazonije. Vsekakor je posebnost tega mesta Teatro Amazonas, ki je nastal leta 1896 v času gospodarskega razcveta, ko je pridelava kavčuka prinašala velike dobičke. Tu je nastopal tudi Enrico Caruso. Zelo slikovita sta  živahna tržnica Mercado Municipal  in Palacio Rio Negro, ki ima zelo zanimivo preteklost.

Pravo doživetje amazonskega pragozda pa se začne, ko se s čolnom zapeljete  do sotočja rek Rio Negro in Salimoes, ki se tu združita v veletok reke Amazonke in se potem nastanite v Eko-turističnem naselju v samem srcu pragozda. S kanuji se peljete po rečnih rokavih, spoznavate nove rastline in živali, lahko  'sodelujete' pri lovu na piranhe, srečate kakšnega krokodila, ponoči pa potem uživate  v pestrosti in raznolikosti nočnih glasov džungle.


Brazilija - počitnice

Potovanje v Brazilijo lahko združite z lepimi počitnicami v kakšnem od prijetnih turističnih krajev ob atlantski obali. Izbire hotelskih nastanitev je veliko, lepih plaž dovolj, povsod je dobra hrana in seveda zabave prav gotovo nikjer ne primanjkuje. Naj naštejemo samo nekaj predlogov za preživljanje vaših počitnic v Braziliji. Najbolj znani turistični kraji so Buzios (blizu Ria..), Fortalezza, Natal. Veliko prijetnih kotičkov za preživljanje počitnic je tudi v okolici mesta Salvador de Bahia.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!