Kostarika

Kostarika je država v Srednji Ameriki, dežela srečnih ljudi in življenja brez stresa. Slovi kot izjemno ekološko usmerjena država nacionalnih parkov, bujnih gozdov, čudovitih plaž in zelo pisanega živalskega sveta.

Kostarika

Kostarika

KOSTARIKA

Kostarika ima vse, kar si želi sodobni popotnik, pa naj gre za prelepe, samotne plaže na pacifiški ali karibski obali, nedotaknjeno naravo nacionalnih parkov  ali pa za  povsod prisotno skrb za trajnostni razvoj turizma. Kostarika ima vse to in še več.  V primerjavi s sosednjimi državami je zelo varna dežela in sploh nima vojske, ampak samo policijo. Ljubitelji hrane boste uživali v španskih in mehiških specialitetah. V Kostariki vedno postrežejo z njihovo odlično kavo – Arabico.


KOSTARIKA POTOVANJE

Glavno mesto San Jose je najbolj primerno za začetek potovanja po Kostariki.  Tu si vzamemo dva dneva za raziskovanje mesta z  lepimi senčnimi parki, slikovitimi tržnicami, lepo vzdrževanimi in zanimivimi muzeji ter odličnimi restavracijami. San Jose je odlično izhodišče za izlete v okolico, kjer življenje teče bistveno bolj mirno. V bližnji Centralni dolini si ogledate tovarno kave, obiščete domačo kmetijo ali pa se odpravite v nacionalni park Poas, kjer boste lahko občudovali največji, še delujoči vulkan na svetu.  Zgolj v vednost navajamo, da je Kostarika približno dvakrat večja od Slovenije tako da razdalje zares niso velike.

Izjemna izkušnja je ogled narodnega parka Corcovado, ki slovi po svoji izjemni biotski raznovrstnosti, kjer je zares obilo divjih živali, tudi divje mačke in različne vrste opic.

Nacionalni parki se razprostirajo tudi ob obali. Najbolj znan je je nacionalni park Tortuguegor, katerega glavna atrakcija so želve.

Kostarika ima izjemno lepo obalo in prijetnih krajev za oddih je veliko tako na karibski kot na pacifiški obali. Taki kraji so na primer Samara, Jaco in Dominical, če se omejimo zgolj na obalo Pacifika.