Mehika, potovanje

Mehika je dežela najrazličnejših kultur, dediščine srednjeameriških civilizacij Majev in Aztekov, zelenih odtenkov deževnega gozda, neskončnih belih in zlatih peščenih plaž, kolonialnih mest in seveda utrip ogromnega Mexico Cityja.

Mehika - Tempeljski Kompleks

Mehika

Mehika

Potovanje po Mehiki je neskončna pustolovščina skozi čas,  kjer odkrivamo arheološka najdišča,  mesta iz kolonialne dobe ali pa moderno sedanjost v metropoli Mexico City. To je dežela raznolikih pokrajin z deževnimi pragozdovi, ostrimi puščavami pa tudi eksotičnimi plažami in pisanimi koralnimi grebeni.


Potovanje po Mehiki

Mehika je dežela, kjer vsak popotnik lahko najde tisto, kar mu je najbolj pri srcu. Lahko poležavate na plažah Cancuna ali  igrate golf, se udeležujete nočnih zabav ali pa se poglobite v bogato zgodovino dežele in obiskujete arheološka najdišča in spoznavate arhitekturne dosežke starih civilizacij. Posebno poglavje je mehiška kulinarika z neskončno izbiro jedi začinjenih s čilijem.

Mexico City je glavno mesto zgrajeno na ruševinah prestolnice Aztekov imenovane Tenochtitlan. Prepustite se živahnemu utripu mesta in si oglejte Nacionalno palačo, stolnico in osrednji trg Zocalo ter obiščite  Antropološki muzej. Priporočamo obisk znamenitega parka Xochimilco, ki je zelo priljubljena izletniška točka domačinov.  Tu se s tipičnim čolni zapeljete po kanalih nekdanjega jezera.

Odpravite se v bližnje mesto  Guadalupe, ki je največje romarsko središče obeh Amerik. V tem kraju se je Devica Marija prvič prikazala staroselcem, danes pa je Guadalupe del duhovnega življenja večine Mehičanov.  Obiščite  staro Baziliko in novo cerkev in si na poti do tja  oglejte trg treh kultur. Nato si oglejte še bližnji  Teotihuacan, nekoč največje, a v tančico skrivnosti zavito  mesto predkolumbovske Amerike, kjer lahko med drugim občudujete veličastni piramidi  Sonca in Lune.

Taxco je mesto, znano po srebru, katerega izdelke lahko po ugodnih cenah kupite v eni številnih lokalnih trgovin. To je očarljivo in prijetno mesto, ki  s svojimi tlakovanimi ulicami, tržnicami, osrednjim trgom in  cerkvijo Santa Prisca ohranja svojo pristno podobo.

Bližnje mestece Cholula je bilo nekoč, v času pred Kolumbom izjemno živahno mesto, kjer je bilo več kot 400 templjev in je bilo edini resen tekmec prestolnici Teotihuacanu. Danes o tem pričajo številne ruševine in s travo porasla piramida, ki velja za eno največjih na svetu.

Palenque je  nekdanje pomembno majevsko mesto, ki je cvetelo predvsem v sedmem stoletju in ga je nato skoraj povsem prerasla džungla, iz katere so jo spet iztrgali arheologi. Stavbe, templji in zgodbe iz Palenqueja presenetijo in navdušijo.

V 'belem mestu' Merida, boste občutili temperament, živopisnost, vročino in lokalne specialitete južne Mehike. Jukatanska prestolnica je  varna in simpatična, na glavnem trgu stoji najstarejša katedrala na kontinentu Severne Amerike, ulice so razporejene v pravilni mreži in označene s številkami, izgubili se ne boste tudi, če obiščete katero od znanih in prijetnih lokalnih restavracij.  

Chichen-Itza  je eno najpomembnejših in najzanimivejših  majevskih mest, polnem presenetljivih zgodb, ki velja  tudi eno od čudes sveta.

Najbolj znan kraj za preživljane počitnic na plaži je Cancun, mesto na severnem delu polotoka Yucatan. Obdaja ga 15 kilometrov čudovitih peščenih plaž in ob njih se nahaja  mnogo odličnih hotelov, nakupovalnih centrov, nočnih klubov in restavracij. Mesto in okolica nudita za vsakogar nekaj. Cancun obiskujejo tako mladi kot starejši pari, pa tudi družine z otroci, ki jim na tem dopustu zagotovo nikoli ne bo dolgčas.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!