Djerba

Djerba je največji otok severne Afrike, poznan po gojenju oliv in datljev ter po dolgih peščenih plažah in odlični hotelski ponudbi. Z dolgim nasipom je povezan s celino, kar vam omogoča, da na zanimivih izletih odkrivate tunizijske znamenitosti.

Djerba

Djerba

DJERBA

DJERBA ALL INCLUSIVE POČITNICE

Djerba je gostoljuben otok na jugu Tunizije. Od celine je oddaljena le 3 km in meri 500 km2. Ima zelo prijetno poletno podnebje z blago klimo tudi pozimi, krasne fino peščene plaže na kar 125 km obale ter pravi arabsko-mavrski šarm. Djerba je pravljična prvinska dežela, mešanica Karibom podobnih peščenih plaž s palmami in oleandri, nasadov oljk in figovcev ter puščavskih sipin finega belega peska.
V turističnih predelih je na voljo veliko hotelov, ki so po tunizijskih pravilih večinoma nižje gradnje, v tradicionalni beli barvi ter modrimi okni in vrati.

Najbolj priljubljeni mesti na otoku sta prestolnica Houmt Souk in drugo največje mesto Midoun, ki kraljujeta vsak na svojem delu otoka. Glavno mesto je zanimivo in vabljivo zaradi bogate zgodovine, saj se je iz majhne tržnice razvilo v živahno prestolnico s številnimi trgovinicami spominkov, tradicionalnimi delavnicami, restavracijami in lokali s tradicionalnimi tunizijskimi jedmi ter seveda tržnico, po kateri je mesto tudi dobilo ime (»souk«) in kjer morate preizkusite svoje sposobnosti barantanja.
Midoun pa je na drugi strani najpomembnejše turistično središče z vso potrebno turistično ponudbo. Na tem področju se nahaja tudi večina hotelov s svojo bogato all inclusive ponudbo za res krasne počitnice.


DJERBA – PO OTOKU

V kolikor se pri obisku otoka Djerba ne boste odločili le za ležerno poležavanje na plaži, obstaja vsekakor nekaj možnosti za izlete in dodatne aktivnosti. Ker je otok precej majhen, se lahko odločite za katerega izmed poldnevnih zabavnih izletov in doživite ta krasen otok na malo drugačen način.
Nujen je obisk obeh mest in pogajanja za ceno spominkov na kateri izmed tržnic ali pa morda obisk katere izmed tradicionalnih delavnic - na primer lončarskega središča Guellala z izdelki s čudovitimi arabskimi poslikavami.
Lahko se odpravite na prijeten družinski izlet z gusarsko ladjo na otok flamingov, kjer ne bo manjkalo zabave, tradicionalnih jedi in kopanja v turkiznem morju.
Za bolj avanturistične popotnike pa so na voljo tudi izleti na celino, preko morske ožine do bližnjih krajev in oaz, celo v Saharo. Obstajajo tudi razpisani dvodnevni izleti v Saharo, kjer lahko doživite res pristno Tunizijo in vse njene prave čare.

 

 

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!