Hurgada, počitnice, last minute

Hurgada je idealen kraj za brezskrbne počitnice. Preverite našo ponudbo počitnic z odhodi iz Ljubljane, Graza, Dunaja. Hurgada je primerna tako za družine kot za vse tiste, ki se radi potapljajo in šnorklajo ter odkrivajo prečudovit podvodni svet.

Hurgada

Hurgada

Hurgada


Egipt Hurgada - počitnice 365 dni v letu

Hurgada ali Hurghada je idealna turistična destinacija, saj ima izredno primerno podnebje za počitnice skozi vse leto. Hurgada leži v  Egiptu,  na zahodnem delu obale Rdečega morja, in je znana po čudovitih peščenih plažah in toplim morjem s krasnimi bogatimi koralnimi grebeni, po obilici sončnih in vročih dni ter precej obsežni ponudbi udobnih hotelskih kompleksov. Svoje sproščene počitnice lahko v Hurgadi preživljajo tako pari vseh starosti kot tudi družine, saj je na voljo vrsta aktivnosti prav za vse.


Hurgada last minute počitnice

Hurgada last minute počitnice so idealne za vse, ki si želite pobeg iz vsakdana in oddih ob toplem morju  po ugodni ceni. Hurgada se je iz majhne ribiške vasice razvila v veliko počitniško središče  in se danes razteza na kar več kot 30 kilometrih peščene obale. Za počitnice v Hurgadi je na voljo veliko raznolikih hotelov in luksuznih resortov, v največji meri z bogato all inclusive ponudbo. Stari del mesta pa še vedno daje vtis prave egipčanske kulture in tradicije s številnimi bazarji, kjer si lahko izpogajate kakšen tradicionalni spominek s počitnic v Egiptu. Približno 20 kilometrov severno od Hurgade se nahaja mondeno letovišče El Gouna ali egipčanske Benetke, saj je kraj zasnovan v obliki več lagun. Poleg velikega števila zasebne namestitve se tukaj nahajajo tudi hoteli večine velikih svetovnih verig. V kraju sta dve marini in golf igrišče ter seveda trgovine, restavracije, bazar itd. El Gouna je pravo letovišče za golfiste ter za vse, ki se radi potapljajo ter jadrajo, kajtajo ali surfajo.

Priljubljen in lepo urejen zaliv Makadi Bay se nahaja približno 30 kilometrov južno od Hurgade. Je krasno urejeno letovišče z več resorti ob peščeni plaži, z lastnim čudovitim koralnim grebenom in pestrim podvodnim svetom. Makadi Bay je pravi počitniški raj za družine, saj ima, poleg raznih trgovinic in restavracij, tudi vodni park, ki je del enega od hotelov in ogromno drugih zanimivih športnih aktivnosti.
Še malce dlje, približno 50 kilometrov južno od Hurgade pa se nahaja zaliv Soma Bay, ki pa je primeren za prave športne navdušence. Tukaj na svoj račun pridejo vsi, ki obožujejo golf, vodne športe kot so surfanje in kajtanje ter vsi, željni brezskrbnih užitkov ob toplem Rdečem morju. Najjužneje  se nahaja Marsa Alam, nekoč ribiško mestece, danes pa eno izmed glavnih turističnih središč egipčanske obale. Je pravi tropski raj za čudovite počitnice s snorkljanjem in potapljanjem nad neokrnjenimi koralnimi grebeni.


Ponudba izletov

Med počitnicami v Hurgadi je na voljo veliko aktivnosti tudi za tiste, ki si ne želijo le poležavanja na plaži in raziskovanja, sicer neverjetnega, podvodnega sveta.Lahko se odpravite na jeep safari v bližnjo puščavo, na adrenalinsko vožnjo po neskončnih sipinah, obisk beduinske vasice ali celo jahanje kamel.
Za ljubitelje zgodovine priporočamo enodnevni izlet v Luxor, kjer se sprehodite po ostankih znamenitega Karnak templja, vidite tempelj faraonke Hačepsut in obiščete Dolino kraljev, kjer se nahaja  Tutankamonova grobnica. Za tiste, ki pa jih ne moti precej dolga vožnja, pa je mogoč tudi izlet v prestolnico Kairo, kjer v muzeju dejansko hranijo večino zakladov iz teh grobnic. Poleg tega pa seveda ne gre zamuditi tudi  obiska Gize z znamenitimi in veličastnimi piramidami.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!