Sharm el Sheikh, počitnice, last minute

Sharm el Sheikh, znano letovišče na Sinajskem polotoku, kjer vas pričakuje veliko število dobrih hotelov in resortov s pestro all inclusive ponudbo. Izberite počitnice in odpotujte. Izjemna ponudba last minute počitnic. Odhodi iz Ljubljane, Graza

sharm el sheikh

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh


Počitnice v Sharm el Sheikh - potapljaški raj

Sharm el Sheikh je zelo priljubljen počitniški kraj v Egiptu. Leži na jugu Sinajskega polotoka, ob Rdečem morju in na robu puščave, zato ima vroče in suho podnebje skozi celo leto. Počitnice v Sharm el Sheikhu  so primerne za vse ljubitelje čudovitega podvodnega sveta, saj se tukaj nahaja nekaj res izjemnih koralnih grebenov, ki veljajo za ene izmed najlepših in najbogatejših na svetu. Veliko hotelov na področju Sharm el Sheikha ima že kar svoj, lasten koralni greben.  V Sharmu vas pričakuje veliko število dobrih hotelov in resortov s pestro all inclusive ponudbo počitnic po ugodnih cenah ter bogato dodatno ponudbo raznih aktivnosti in zabave.


Last minute Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh last minute počitnice za vse, ki si želijo brezskrbnih počitnic na dolgih peščenih plažah, kopanja v kristalno čistem morju, raziskovanja pestrega podvodnega sveta in uživati vse ugodnosti bogate all inclusive ponudbe hotelov. Priljubljena destinacija je primerna tako za družine kot tudi pare.

Poleg samega Sharm el Sheikha se je na čudovitem delu peščene obale razvilo tudi nekaj drugih, malo manjših letovišč. Med temi gotovo izstopa Naama Bay, ki se nahaja le nekaj kilometrov južno od starega dela Sharma in ima prav tako vsa pomembna in potrebna izhodišča za dobre počitnice – restavracije, kavarne, bare in bazarje.
Dobro uro vožnje, severno od Sharm el Sheikha, se nahaja slovita destinacija Dahab. Zaradi idealnih in odličnih vetrov je kraj prava surferska in kajtarska destinacija. Se pa na tem predelu nahaja tudi kar nekaj plitvejših koralnih grebenov, zato je Dahab prav tako odličen kraj za potapljanje in snorkljanje že kar tik ob obali.


Egipt, Sharm el Sheikh - izleti in aktivnosti

Kot smo že omenili, je Sharm el Sheikh deifinitivno prava destinacija za potapljanje in občudovanje koralnih grebenov in podvodnega sveta. V bližini se nahaja celo narodni park Ras Mohammed in otok Tiran, ki ponujata na ogled enega najlepših koralnih grebenov na svetu in veliko število pisanih ribic.

Za adrenalinske navdušence bo najbrž bolj zanimiva vožnja z jeepi ali štirikolesniki v puščavo. Na voljo je nekaj opcij izletov po peščenih sipinah, z obiskom beduinskih vasic in jahanjem kamel ter pohodi po barvitih kanjonih. Lahko se odpravite v narodni park Ras Abu Galoum, ki je krasno zaščiteno območje na kar 400 kvadratnih kilometrih. Ponuja ogromno spektakularnih naravnih lepot, mešanico mediteranskega obalnega gorovja, ozkih dolin, peščenih sipin in fino-peščenih plaž z raznimi skritimi kotički. Zelo aktualen je izlet do znamenite »Modre jame«, v kateri pa lahko potem snorkljate ali se potopite globje ob koralnem grebenu.

Na Sinajskem polotoku je odlična priložnost tudi za obisk same gore Sinaj oziroma Mojzesove gore, katere vrh se nahaja kar na 2260 metrih nadmorske višine. Ob zelo zgodnjem vzponu lahko na vrhu pričakate fantastičen sončni vzhod, nato pa se ob povratku spustite še do samostana Svete Katarine.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!