Mallorca

Mallorca ali slovensko Majorka je največji balearski otok s tipičnim mediteranskim podnebjem. Otok nudi bogato izbiro različnih aktivnosti in je pravi raj za šport in zabavo.

Mallorca

Mallorca

MALLORCA

Mallorca velja za enega najlepših otokov v Sredozemlju. Michael Douglas, Boris Becker, Rafael Nada in španski kralj Juan Carlos so le eni izmed mnogih, ki proste trenutke radi preživljajo v svojih poletnih rezidencah na Mallorci. Otok ima izrazito sredozemsko podnebje, poletja so vroča in zime mile. V gorati notranjosti otoka se prepletata sredozemsko in gorsko podnebje, zaradi česar lahko pozimi tudi sneži.


MALLORCA – POČITNICE

Skriti zalivi, dolge peščene plaže in turkizno morje navduši vsakogar, ki si želi sproščenih počitnic in morskih užitkov. Zelena notranjost otoka s šarmantnimi vasicami kot je Valdemossa in razvito mrežo kolesarskih poti pa navduši pohodnike in športne navdušence. Če k temu prištejemo še živahno nočno življenje v prestolnici Palma de Mallorca, potem nam postane jasno, da je to sanjska destinacija za vaše počitnice. Obisk otoka se priporoča od maja do oktobra, ko so dnevi dolgi in morje toplo.


PALMA DE MALLORCA – KRIŽEMKRAŽEM PO OTOKU….

Za vas izbrali nekaj najlepših točk otoka, ki so vredne obiska:

Valdemossa – šarmantna vasica sredi goratega dela Serra de Tramuntana nudi pobeg iz polnih plaž v romantično srednjeveško okolje z ozkimi ulicami, lokalnimi trgovinicami in čudovitimi razgledi. Če ste športni privrženci se boste tja podali kar s kolesom – kolesarska pot vas vodi vse od prestolnice Palma de Mallorca.

Alcudia – vasica na severnem delu otoka s srednjeveško tržnico in lokalnimi izdelki je pravi raj za pokušino raznovrstnega sadja in zelenjave, ki uspeva na otoku. Od tu se lahko podate na razburljivo vožnjo do svetilnika Formentor, ki je najskrajnejša točka otoka. Za popoln zaključek dneva priporočamo postanek na plaži Playa de Formentor ter skok v turkizno modro morje.

El Arenal – podaljšek prestolnice je zaliv El Arenal, ki je obmorska promenada, polna restavracij, barov in trgovinic. Če ste ljubitelj poletnega vrveža, boste tu zagotovo uživali. Urejena kolesarska pot vas vabi na potem do prestolnice s kolesom, rolerji ali skirojem.

Palma de Mallorca – glavno mesto otoka se ponaša s slikovito katedralo La Almudeina in čudovitim mestnim jedrom, polnim umetnosti in sproščene vzdušja.