Lanzarote

Lanzarote je najsevernejši izmed vseh sedmih otokov in najbližji Afriki. Navdušenci nad deskanjem in kajtanjem bodo tu našli svoj raj na zemlji, saj ima otok kilometre peščenih plaž, kjer so vetrovi zelo ugodni za adrenalinske športnike.

Lanzarote

Lanzarote

LANZAROTE

Lanzarote je najsevernejši izmed vseh sedmih otokov in najbližji Afriki. Navdušenci nad deskanjem in kajtanjem bodo tu našli svoj raj na zemlji, saj ima otok kilometre peščenih plaž, kjer so vetrovi zelo ugodni za adrenalinske športnike. Čeprav je vseh sedem Kanarskih otokov vulkanskega izvora, je ta vpliv še najbolj izrazit na Lanzaroteju. Pravijo, da naj bi bila tamkajšnja pokrajina podobna lunini, zato ne preseneča dejstvo da so na otoku snemali številne serije in filme, med drugim tudi Moby Dick in Potovanje v središče Zemlje.


LANZAROTE – POČITNICE

Ponudba hotelov in drugih nastanitvenih objektov je zelo velika in zagotovo boste v bogati ponudbi našli primerno nastanitev za vaše počitnice na Lanzaroteju. Na otok je iz bližnjih letališče možno poleteti v vseh letnih časih. Vsi, ki se na počitnice odpravljate na ta prijeten otok, boste presenečeni nad pestro gastronomijo: mešanica afriške, latinsko ameriške in kanarske kuhinje prinaša preplet eksotičnih okusov, ki jih ne boste pozabili. Obvezno morate poskusiti »papas de Lanzarote« - posebno vrsto krompirja, tipičnega za ta otok in ostale lokalne jedi kot so Baifo (kozliček), Cochino negro (posebna rasa prašičev, ki jih gojijo samo na tem otoku) ali pa Gofio (nekakšna polenta, ki jo pripravijo na slan ali pa sladek način). Presenečeni boste tudi nad izjemno kvalitetnim vinom, katerega trta raste v jamicah, izkopanih v vulkanskih tleh. La Geria je vinorodni predel, kjer lahko okusite žlahtno kapljico.


LANZAROTE – IZLETI PO OTOKU

Ne samo idilične in panoramske plaže, Lanzarote ponuja veliko naravnih znamenitosti, ki jih lahko obiščete na izletih po otoku. Za vas imamo nekaj idej:

Timanfaya – Obvezen obisk za vsakega popotnika. Osrednji naravni park na otoku, kjer pobliže spoznate vulkansko pokrajino. Na vrhu enega izmed vulkanov (na otoku je več kot 300 ugaslih vulkanov) vam pripravijo piščanca pečenega na vročini, ki prihaja iz enega izmed kraterjev.

El Golfo – naravni rezervat na vzhodnem delu otoka z zelenim jezerom in črno plažo.

Puerto del Carmen in Playa Blanca – dve najpopularnejši plaži za ljubitelje morskih užitkov

Jameos del agua – urejen park s podzemno jamo z jezerom, kjer živijo beli rakci

El Río – razgledna točka na severni strani otoka, kamor nas popelje serpentinasta pot. Panoramski razgled sega na sosednji otok La Graciosa.

Iskalnik počitnic

Starost otrok:

Napredno iskanje