Španija

Španija - samo nekaj ur poleta stran so vam na voljo otoki večne pomladi, peščenih plaž, flamenka in oddiha, ki si ga boste zapomnili.

Španija

Španija

ŠPANIJA

Španije ne boste obiskali samo enkrat. Tudi dvakrat ne bo dovolj. Španski temperament in brezskrben odnos do življenja vas bosta očarala, tako da se boste vedno želeli vračati. Država raznolikosti in kontrastov od zelenega severa do vroče Andaluzije vas bo popeljala v svet romarjev, vitezov in pomorščakov. Ob dolgih vročih dnevih boste razumeli zakaj imajo v Španiji tako radi siesto in ob dolgih večerih spoznali pisano ponudbo tapasov, ki vam jih ponudijo ob pijači.     


ŠPANIJA POTOVANJA

Namigi za obisk Madrida:
Mogočna španska prestolnica na dlani – Puerta del Sol, Plaza Mayor, Palacio Real, El Prado, arena za bikoborbe Las Ventas in mogočni stadion Santiago Bernabeu so znamenitosti, ki odsevajo veličino španske zgodovine, umetnosti, kulture in športa. Štiri milijonska in najvišje ležeča prestolnica v Evropi nudi tudi tipično špansko gastronomijo: pregrešne chocholate con churros in cocido madrileño.

Namigi za obisk Barcelone:
Obiščite Barcelono in spoznajte njeno umetnost, arhitekturo, kulinariko ter ugotovite, zakaj je ta sredozemski biser eno izmed najbolj obiskanih evropskih mest. Zibelka moderne arhitekture in avantgardne umetnosti z mojstrovinami Gaudija, Miroja in Dalija, samosvojimi Katalonci in okusno paello vas bodo razvajali,  živahnost in raznolikost Barcelone in katalonske obale pa vas bosta zagotovo navdušili.

Namigi za obisk Andaluzije:
Preplet kulturnih sledi iz različnih zgodovinskih obdobij, izredno vroča klima in stotine kilometrov obale so le eni izmed mnogih dejavnikov, ki so vplivali na to, da je Andaluzija edinstvena pokrajina, polna tradicije, folklore in seveda užitkov.


ŠPANIJA POČITNICE

Costa del Sol:
Costa del Sol se nahaja v Andaluziji na jugu Španije. Tukaj lahko preživite dneve ob toplem Sredozemskem morju v vasicah kot so Fuengirola, Nerja, Torre del Mar ali pa raziskujete lepote Andaluzije ter se podate vse do Gibraltarja. Turistična ponudba na Costi del Sol je izjemna, od turističnih nastanitev, vodnih športov, izletov z ladjico in kulinaričnih dobrot. Za vse, ki si želite spoznati urbani vrvež te s soncem obsijane pokrajine, vas pričakujeta Malaga in Marbella.

Balearski otoki:
Formentera, Ibiza, Menorca in Mallorca so štirje večji otoki v Balearskem otočju, ki je zahvaljujoč mili sredozemski klimi in naravnim lepotam brez dvoma eno najlepših otočij v Sredozemskem morju. Oljčni nasadi, nasadi agrumov, borovci in figovci vas vabijo v aromatično potepanje po notranjosti otokov, peščene plaže, skriti zalivi in turkizno morje pa obljubljajo morske dogodivščine kot jih še niste doživeli.

Kanarski otoki:
Otočje, ki se geografsko nahaja v Afriki, spada pa pod Kraljevino Španije, je znano po blagodejni pomladni klimi skozi celo leto. Kanarski otoki so ena najbolj obiskanih destinacij v Španiji saj nudijo izjemno turistično ponudbo, naravne lepote, odlične pogoje za šport, toplo špansko sonce pa vas bo grelo tudi v zimskih mesecih.