Potovanje v Madrid

Izberite svoje potovanje v Madrid in odpotujte. Zagotovljeni odhodi. Madrid je idealna evropska prestolnica za krajši oddih in uživanje na zelenicah kraljevih vrtov El Retiro, obiske galerij, ogledu nogometnega spektakla ekipe Real Madrid.

Madrid - kraljeva palaca

Madrid

Madrid

Madrid je privlačen kraj z energijo, ki nosi eno preprosto sporočilo. To mesto resnično ve, kako živeti.


Kulturne znamenitosti Madrida

Le malo mest se ponaša z umetniškim rodovnikom, ki je tako čist kot madridski: številni ljubitelji umetnosti se sem vračajo znova in znova. Stoletja so španski kralji slavili najboljše umetnike svojega časa, od domačih talentov, kot sta Goya in Velazquez, do flamskih in italijanskih velikanov. Mojstrovine teh in drugih španskih slikarjev, kot so Picasso, Dali in Miro, zdaj krasijo stene mestnih galerij svetovnega razreda. Trije velikani, Museo del Prado, Centro de Arte Reina Sofia in Museo Thyssen-Bornemisza, so le dobre začetne točke. Široka arhitekturna zgodovina Španije daje čudovito ozadje mestnemu življenju, od srednjeveških graščin in kraljevih palač do neslutenih kotičkov španske sodobne arhitekture, zelenih parkov, prikupnih trgov in ekstravagantnih palač belle époque. Preprosto povedano, to je eno čudovito mesto.


Idealno mesto za sprostitev

Madrid je idealna evropska prestolnica za krajši oddih in uživanje na zelenicah kraljevih vrtov El Retiro, ogledu nogometnega spektakla lokalne ekipe Real Madrid, občudovanju sončnih zahodov iz parka Debod in okušanja vrhunske kulinarike, ki je doživela preporod, mesto pa je z vsem srcem sprejelo ustvarjalnost in inovativnost španske gastronomske revolucije. Obiskovalci lahko tako spoznavamo najbolj tipične jedi v najstarejši restavraciji na svetu, ali pa občudujemo moderne kreacije v restavracijah z Michellinovo zvezdico. Če pa želite lakoto pregnati a la madrileña, se odpravite v bare okoli mestnega trga Plaza Mayor ali pa na znamenito tržnico San Miguel, kjer vam bodo postregli z znamenitimi tapasi. Pokušanje hrane v Madridu je resnično užitek.


Noči v Madridu

Madridske noči so legendarne in odlično dopolnjujejo bolj umirjene čare likovne umetnosti. Mesto ima morda več barov kot katero koli drug kraj na svetu. Tukaj lahko najdete zbirko koktajl barov in nočnih klubov, ki združujejo kanček glamurja z neprestano marcho (akcijo). Toda to samo na nek način pojasnjuje privlačnost Madrida, ko pade mrak. Stopite na nočne ulice številnih barriov, kot so Chueca, Tribunal ali Malasaña in znašli se boste v živahni množici ljudi, ki želi plesati do zore.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!