Tenerife

Tenerife ali otok kontrastov je največji in najbolj gosto poseljen otok v Kanarskem otočju. Poleg zabave in počitniških središč boste na otoku našli tudi nešteto naravnih in kulturnih znamenitosti. Simbol otoka je prav gotovo vulkan Teide.

Tenerife

Tenerife

TENERIFE

Tenerife ali otok kontrastov je največji in najbolj gosto poseljen otok v Kanarskem otočju. Februarja se žarišče zabave preseli na ulice, ko se prestolnica Santa Cruz de Tenerife ob praznovanju karnevala spremeni v v mali Rio de Janeiro. Poleg zabave in počitniških središč boste na otoku našli tudi nešteto naravnih in kulturnih znamenitosti.
Simbol otoka je prav gotovo vulkan Teide, ki je s svojimi 3,718 metri najvišji vrh Španije in tretji najvišji vulkan na svetu. Na vrh se lahko povzpnete z gondolo, okoliški naravni park pa nudi številne pohodniške poti in steze za gorsko kolesarjenje. Vendar pa naj vas njegova spokojnost ne preslepi, saj gre za še vedno delujoči vulkan, kjer je za vzpon gorska oprema nujno potrebna.


TENERIFE – LAST MINUTE POČITNICE

Na počitnicah boste uživali na peščenih plažah v obmorskih letoviščih kot so Playa de las Americas, Costa Adeje, Medano ali pa Puerta de la Cruz, kjer boste našli pravi španski duh, ki vas bo napolnil z energijo in veseljem do življenja! Ponudba hotelov in drugih nastanitvenih objekt je izjemno bogata. Na svoj račun pa bodo na Tenerifu prišli tudi navdušenci nad surfanjem in kajtanjem. Zaradi ugodnih vetrov na otoku vsako leto prirejajo mednarodna tekmovanja, najboljši plaži pa sta Las Galletas in El Medano. V zimskem času je možno poleteti na Tenerife iz Ljubljane. Iz bližnjih letališč so letalske povezave skozi vse leto.


TENERIFE – PRIJETNI POBEGI

Za odkrivanje tega rajskega otoka pa smo za vas pripravili več izletov, ki bodo popestrili vaše počitnice:

Čari otoka Tenerife: celodnevni izlet po najlepših točkah. Iz Santiaga el Teide se nam bo odprl prekrasen razgled na najvišji vrh Španije. Nadaljevali bomo preko vasic Garachico in Icod de los Vinos pred prihodom v dolino La Orotava, kjer si bomo ogledali znano kanarsko hišo Los Balcones in imeli prosti čas za občudovanje tipičnih izdelkov. Nadaljevanje v Puerto de la Cruz, kjer se boste lahko sprehodili po obalni promenadi.

La Gomera: odpravili se bomo na sosednji otok La Gomera, kjer bomo uživali v čudovitih razgledih in okusnem kosilu, domačini pa nam bodo predstavili tudi poseben jezik »el silbo« - žvižganje preko katerega se še danes sporazumevajo.

Teide Masca: na tem izletu boste pobliže spoznali naravni park Teide in ostale nenavadne točke otoka. Ogledali si bomo vasico Vilaflor, ki je najvišje ležeča španska vas. V vasici Icod de los Vinos boste spoznali legendarno tri tisoč let staro drevo in uživali v prekrasnih razgledih.