Ibiza, počitnice, last minute

Ibiza je otok v Balearih in slovi kot španska prestolnica zabave. Top izbira za počitnice z veliko dobre zabave in druženja. Za mirnejši oddih priporočamo prekrasno peščeno plažo Talamance, ki je še en biser, s katerim se lahko pohvali Ibiza.

Ibiza

Ibiza

Ibiza

Ibiza ali »Beli otok«, poln veselja do življenja dolguje svoje ime peščenim plažam z belo mivko. V zadnjih 40 letih se je otok spremenil iz revnega in nenaseljenega območja v eno izmed najpomembnejših turističnih destinacij na svetu. Ibiza se ponaša z zanimivo floro in favno, kar se kaže v ogromnih borovcih, figovcih, mandljevcih, vinski trti in oljčnih nasadih v notranjosti otoka. Stari del mestnega jedra v prestolnici Eivissa (Ibiza) se uvršča pod Unescovo kulturno dediščino. Ibiza vas bo očarala bodisi z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, ali pa z živahnim nočnim življenjem. Na tem otoku se ob zvoku morja in prijetne glasbe čas ustavi.


Ibiza - počitnice

Čeprav otok slovi po svojem nočnem življenju in najboljših zabavah z elektronsko glasbo na Mediteranu, je zelo primerna destinacija tudi za družinske počitnice. Že samo zaradi 300 sončnih dni na leto je Ibiza popolna destinacija za vaše počitnice! Nato otoku je veliko hotelov različnih kategorij in drugih nastanitvenih objektov tako da primerno nastanitev lahko najde vsakdo.


Gori, doli in naokoli po Ibizi…

Eivissa oziroma Ibiza je bilo od nekdaj stičišče kultur. Tu so se mudili Punci, Feničani, Rimljani, Vandali, Bizantinci, muslimani in Katalonci. Pečat, ki ga je pustila vsaka od teh kultur se odraža v bogati zgodovinski kulturni dediščini. V sprehodu po živahni prestolnici ne smete izpustiti predelov Dalt Vila, la Marina in l'Eixample ter bližnje plaže Playa d'en Bossa, kjer se prirejajo svetovno znane zabave.

San Antonio je živahno turistično naselje na zahodnem delu , ki je bil nekoč majhna ribiška vasica. Od tu lahko opazujete spektakularne sončne zahode, se zabavate ob vodnih športih, se odpravite na noro zabavo v enega izmed številnih klubov ali pa raziskujete okoliške zalive kot so Cala Bassa, Cala Conta in Cala Tarida.

Santa Eulalia del Río je tretje največje naselje na otoku, ki je kljub turizmu ohranilo svoj vaški značaj vse do danes. Obenem velja tudi za kulinarično središče Ibize, kjer lahko poskusite odlične morske jedi z značilnim lokalnim pridihom. V bližnjem mestecu Es Cana vsak teden prirejajo hipi tržnico, hipijevska kultura se je razširila po otoku v 60. in 70.letih prejšnjega stoletja.

Dostop na Ibizo je zelo enostaven, saj letalske povezave iz mnogih evropskih mest obratujejo čez celo leto.

 

 

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!