Santorini, počitnice, last minute

Santorini zaradi značilne vulkanske pokrajine imenujejo »črni biser« ali tudi otok najlepših sončnih zahodov, zato ni presenečenje, da je pravi hit za počitnice mladoporočencv.

Santorini

Santorini

Santorini - romantični sončni zahodi

Santorini je pravi raj za romantične počitnice, saj je eden najlepših grških otokov. Nastal je po vulkanskem izbruhu pred več kot 3600 leti, ob katerem se je zahodni del otoka dobesedno sesedel sam vase, v morske globine, in s seboj odnesel visoko razvito civilizacijo. Po nekaterih virih naj bi bil to ostanek legendarne Atlantide. Dolga stoletja si nihče ni mogel predstavljati, da bodo na nepotopljenem delu kaldere (grebena vulkanskega kraterja), na pobočjih iz vulkanskega peska, zrasla čarobna naselja snežno belih hiš z značilnimi modrimi kupolami in privabljala turiste z vseh koncev sveta.


Santorini - last minute

Last minute počitnice na Santoriniju so izjemna izbira, saj je otok obljubljena dežela užitkov željnih počitnikarjev. Na voljo je kar nekaj krasnih obmorskih turističnih letovišč s precej bogato ponudbo zabavnih in športnih aktivnosti in z manjšimi, večinoma družinsko vodenimi, hoteli in penzioni. Na področju kaldere pa se danes med vsemi čudovitimi belimi hišicami bohoti tudi veliko število luksuznih hotelov z izjemnimi razgledi in nepozabnimi sončnimi zahodi.


Otok Santorini - počitnice za mladoporočence

Otok Santorini je izstopajoč posebno zaradi uživaških in vase zaverovanih Grkov, ki zelo dobro znajo ponuditi okusno grško pojedino, z dodano vrednostjo popolnega domačega vina. Lokalni vinarji že vrsto generacij uspešno obdelujejo trto in proizvajajo dobre sorte vina. Ta krasni grški otok, ki ga krasijo svojstvene in zanimive  plaže je vsekakor primeren za uživaške počitnice. Plaže so zaradi vulkanskega izvora zelo posebne in privlačne zaradi treh barv – črnega, rdečega in belega peska. Najlepše prodnate, peščene in skalnate plaže ob kristalnem morju se vse nahajajo na vzhodni strani otoka, saj je zahodni del v skoraj v celoti leži na grebenu z belo-modrimi pravljičnimi kraji.


Priljubljeni počitniški kraji:

 

Kamari

Nekdaj očarljiva ribiška vasica, ki se je razvila v prijeten počitniški kraj ob dolgi črni peščeni plaži, na eni strani omejeni z mogočnim gorovjem. Ob promenadi se nahajajo številne taverne, ki vas hitro zvabijo s plaže z vonjem po grški hrani, zvoki žive glasbe na urejenih koktajl terasah in manjšimi trgovinicami. Živahno središče je privlačno za vse zabave željne, ki lahko v nočnih lokalih plešejo do jutranjih ur ter za vse, ki imajo radi klasično poležavanje na plaži in vodne športe.

Perissa

Manjši počitniški kraj s številnimi bari in tavernami, ki se je razvil na drugi strani gorovja Profitis, ob eni izmed najlepših vulkanskih črnih peščenih plaž. Njena največja prepoznavnost je mogočna skala Mesa Vouno, ki se vzpenja kar iz morja. Obisk kraja je še posebej priporočljiv v večernih urah, ko zasije v vsem svojem čaru v romantični mesečini. V bližini Perisse si lahko ogledate tudi ostanke antičnega mesta Tira.

Perivolos

Perivolos je še eno izmed priljubljenih letovišč na področju črne peščene plaže, nahaja se med Vlihado in Perisso. Dolga vulkanska peščena plaža velja celo za eno najlepših na otoku. Številni bari in restavracije poskrbijo za živahno vzdušje tako čez dan kot tudi zvečer.


Santorini - potovanje

Zelo priporočamo potovanje na otok Santorini. Kljub temu, da je celoten teren otoka zelo razgiban, je površina idealna za dolge sprehode ali raziskovanje s štirikolesniki. Iz glavnega mesta Fira do starega pristanišča vodi okoli 600 stopnic, kar je izvrstna priložnost za rekreacijo pred poležavanjem na plaži in plavanjem v turkiznem morju. Priporočamo oglede različnih zanimivosti otoka.

Glavno mesto Fira

Mesto je nujno za postanek na izletu po otoku, saj je velika zakladnica zgodovine. Obiščite arheološki muzej, kjer so razstavljene skulpture in spomeniki vse od arhaične do rimske dobe, ali pa se oglasite v zgodovinskem muzeju, kjer hranijo lončene izdelke iz bronaste dobe.  Otoško glavno mesto je edinstveno v Sredozemlju zaradi svoje pozicije na strmem robu kraterja. Vsako leto pritegne mnoge obiskovalce iz vsega sveta, ki se potepajo skozi slikovite uličice. Po sprehodu skozi mesto naletite na zanimive trgovine, številne lokale in osupljive razglede.

Oia

Romantična Oia se nahaja na skrajnem severu in za mnoge velja za najlepši kraj otoka Santorini. Spektakularen sončni zahod ob prijetni družbi in glasbi v eni izmed tavern, izmed katerih ima vsaka neverjeten pogled na odprto morje, je vsekakor edinstveno otoško doživetje. Številne ozke, romantične uličice vodijo do tavern, restavracij, barov in trgovinic, 286 stopnic vodi do majhnega pristanišča Ammoudi.

Imerovigli

Mestece leži na robu kaldere je eden izmed najbolj priljubljenih kotičkov na otoku, saj je pogled na vulkanski krater in sončni zahod tukaj res fantastičen. Turistične kapacitete so tukaj v veliki meri narejene iz starih, a seveda skrbno obnovljenih hiš, tržnic in drugih objektov. Veliko hotelov je narejenih kar v živo skalo ali vulkanski pesek, v katerega je bilo mnogo lažje kopati.

Yposkafo

Tako imenovana jamska hiša je pomemben gradnik santorinske arhitekture. Gre za tradicionalno hišo, ki je bila zgrajena na vulkanskem klifu. Nekoč so takšne hiše prebivalce varovale pred sunkovitim vetrom, danes pa so jih slavni arhitekti spremenili v butične hotele in restavracije. Unikatno prebivališče z značilnim vonjem in neposrednim dostopom do roba kaldere je vsekakor atrakcija vredna obiska.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!