Otok Krf, počitnice, last minute

Krf, otok oljk, cipres in agrumov leži na skrajnem severu Jonskega morja, le slabo uro in pol vožnje z letalom iz Ljubljane. Počitnice na najbolj zelenem grškem otoku Krf.

Krf

Krf

Krf - najbolj zelen grški otok

Krf je najbližji celini in je tudi najbolj zelen med grškimi otoki. Leži v mirnih vodah kristalno čistega Jonskega morja, prekrit s čudovito naravo ter bujnim rastjem cipres, akacij ter bogatih nasadov sadja, pretežno pomarančevcev in limonovcev. Otok Krf je priljubljena počitniška destinacija zaradi prijetnega podnebja in svoje raznolikosti. Severni del otoka je pretežno hribovit, jug pa prežet z oljčnimi nasadi in ostalim rastjem. Za Krf so značilne dolge plaže in čudoviti zalivčki. Otok Krf ima izredno bogato zgodovino, kar privablja številne obiskovalce iz celega sveta.
Tu si lahko ogledate številne arheološke ostanke in znamenitosti kulturne dediščine otoka. Priporočljiv je obisk glavnega mesta, ki se imenuje kar enako kot otok in ne premore niti trideset tisoč prebivalcev. Je prikupno mesto z beneškim pridihom in slikovitim mestnim jedrom, živahnim pristaniščem, mnogimi restavracijami in številnimi majhnimi trgovinami s tipičnimi grškimi izdelki. Ogleda vredna je palača Achilion, nekoč poletna rezidenca avstrijske cesarice Sissi. Sprehod po čudovitem vrtu in občudovanje cesaričinih modnih dodatkov v prostorih palače je svojevrstno doživetje. Večere lahko zaključite z dobrim rdečim vinom v eni od številnih romantičnih tavern Krfa.


Krf - last minute počitnice

Svoje počitnice boste lahko preživeli v živahnih počitniških mestih ob severni obali, kot so Acharavi, Agios Spyridon in Roda. Od mesta Krf so letovišča oddaljena približno 35 km, ponujajo pa številne restavracije, bare, diskoteke in trgovine. Na tem grškem otoku počitnikarje pričakajo peščeno-prodnate plaže, ki so zelo dolge in ozke, s pogledom na druge otoke in obalo Albanije. Na vzhodnem delu otoka, ob pobočjih gorovja Pantokrator, se nahajata mesti Barbati in Nissaki, kjer so  zalivi manjši, a vendar imajo prav tako kristalno čisto vodo. Ob širokem in valovitem morskem zalivu, severno od mesta Krf, ležita še turistični središči Dassia in Ipsos, ki imata ozko prodnato plažo ter precej bogato ponudbo športnih in zabavnih aktivnosti.

Agios Ioannis
Gre za letovišče, netipično grško vasico, saj se razteza vzdolž obale in se nahaja 10 km južno od mesta Krf. Posebnost kraja je bližnja istoimenska peščena plaža na jugovzhodni strani otoka z bogato ponudbo vodnih športov na enem delu in ostalo bogato turistično ponudbo na drugem delu – lokali, taverne in trgovinice.

Benitses
Prekrasna tradicionalna vasica z edinstvenimi naravnimi danostmi, 9 km južno od letališča. Ko govorimo o turizmu na Krfu, zlahka rečemo, da se je pravzaprav vse začelo ravno v Benitsesu. Po nekaj vzponih in padcih, je danes prisrčno letovišče z nekaj tavernami, bari in trgovinami. V bližini so številne zanimivosti kot na primer palača Achilleon, muzej školjk, terme Benitses in Mišji otok (Pontikonissi).

Messonghi/Moraitika
Nekdanji ribiški vasici, ki se nahajata na položni zeleni ravnici na jugozahodni obali otoka Krfa. Živahni počitniški destinaciji se nahajata približno 20 km južno od mesta Krf. V začetnih letih razcveta turizma na Krfu sta se tako razširili, da sta se dejansko skoraj zlili v eno in postali eno izmed najbolj priljubljenih letovišč na otoku. Odlikujeta ju dve lepi, prostrani in položno padajoči peščeno-prodnati plaži, obe nagrajeni z modro zastavico. V starem mestnem jedru in ob dolgi obali je veliko število trgovin, restavracij, barov in umirjenih tavern, ki slovijo po zelo dobri morski hrani ter diskoteke.

Agios Georgios
Majhen in spokojen zaselek južno od jezera Korission med dvema prekrasnima, z zlatorumenim peskom posutima, plažama Issos in Georgios, ki nudita idealne pogoje za vodno zabavo in razne športe na plaži. V samem mestu  so na voljo bari, taverne in trgovine za nakupovanje.


Otok krf - zabavni izleti po otoku

Sanjski otok Krf je idealen za zabavne izlete ter privablja z blagim podnebjem, čudovito pokrajino in prijaznimi domačini. Na krajše izlete se lahko odpravite v obiska vredno Glyfado, ogledate jezero Korission, Pantokrator, Vidos, Angelokastro, samostan Panagía Mirtiótissa, mišji otok Pontikonisi, samostan Vlacherna, kraljevo palačo, grad MonRepos in še in še.

Zlata plaža
Na področju Glyfada se nahaja s strmimi stenami obdana tako imenovana zlata plaža (»Golden Beach«), ki velja za eno najbolj priljubljenih peščenih plaž Krfa. V kraju je le nekaj hotelov, kakšna taverna, vsekakor pa možnosti za sproščujoče počitnice.

Zabava in šport
Kopališče Agios Ioannis navdušuje obiskovalce vseh starosti s številni tobogani. Nekoliko izven mesteca Acharavi se med glavno cesto in morjem nahaja vodni in športni park Hydropolis, kjer so ravno tako ob toboganih na voljo še številne športne aktivnosti - odbojka, košarka, namizni nogomet, biljard, plezalna stena in trampolin.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!