Grčija, potovanje, počitnice, last minute

Grčija, izberite svoje počitnice online. Odhodi iz Ljubljane, Graza, Dunaja. Grčija - zibelka evropske civilizacije, s čudovito pokrajino, živahnimi mesti in več kot 6000 otoki je sinonim za lepo potovanje.

grcija

Grčija

Grčija

Grčija velja za zibelko zahodne civilizacije. Dežela oljk in vina, dežela kmetov, pastirjev in pomorcev, dežela 2.000 otokov, čudovitih plaž, dežela Zevsa, Pozejdona, Apolona, Afrodite, dežela Platona, Aristotela, Sokrata. Grčija velja za rojstni kraj demokracije, književnosti, zahodne filozofije, drame, medicine, znanosti, matematike in nenazadnje olimpijskih iger. Vse to in še več predstavlja Grčija s svojo zgodovino, kulturo, naravnimi lepotami in prijaznimi ljudmi.

Grčija leži v jugovzhodni Evropi,  na 131.957 kvadratnih kilometrih in ima približno 12 milijonov prebivalcev. Med njimi je večina ortodoksnih kristjanov. Podnebje je sredozemsko z veliko sončnimi dnevi in  prijetnimi temperaturami. V toplih poletjih pihajo sezonski vetrovi, imenovani "meltemi", ki pomagajo ohladiti nekoliko višje temperature na obalnem pasu in otokih. Zime so blage in razen ponekod v notranjosti celinske Grčije, brez snega. Glavno mesto Grčije so Atene, uradna valuta pa je Euro. Njene kopenske meje so dolge 1.288 km. Meji na Albanijo, Bolgarijo, Turčijo in Severno Makedonijo. Grško ozemlje obkrožata Jonsko in Egejsko morje.


Grčija last minute počitnice

Grčija ima kar 13.000 kilometrov obal, z veliko otoki, polotoki in zalivi. Njihova obala je ena najdaljših na svetu, z več kot 2000 otoki, od katerih je približno 220 naseljenih. Osemdeset odstotkov Grčije je gorato. Celinsko in otoško Grčijo z  večjimi in manjšimi pristanišči,  urejenimi ali  divjimi plažami, skritimi zalivi  in kristalno čistim morjem vsako leto obišče na milijone turistov.  Otoki kot so: Krf, Kefalonija, Zakintos, Rodos, Santorini, Kreta ali Kos sodijo v vrh svetovne turistične ponudbe.  Santorini je bil izbran za "Najboljši otok na svetu" na področju potovanj in prostega časa, Mykonos pa je v evropski kategoriji zasedel peto mesto.

Počitnice v Grčiji so idealne za mlade in stare obiskovalce, družine z otroci, popotnike željne spoznavanja 4000 let stare zgodovine ali turiste željne zabave in počitka.  Če imate radi sonce in plaže, vodne športe, zgodovino, naravo, smučanje, gorništvo v Grčiji, nočno življenje, golf, naravna zdravilišča, lahko v Grčiji doživite vse. Vabijo vas tako otoki kot celinska Grčija.  Tukaj boste na obalah turističnih središč kot so Glifada, Leptokarya, Navplion ali Itea poleg uživanja ob morju imeli tudi enkratno priložnost za krajše izlete do znamenitosti stare Grčije. Obiščete lahko slovito preročišče Delfi, starodavne Mikene, znamenite samostane »v zraku« pri Kalambaki ali čudovito prestolnico Atene in še bi lahko naštevali. Ni malo turistov, ki se v to razgibano in prijazno deželo vračajo vsako leto, saj vseh lepot in zanimivosti ni mogoče doživeti naenkrat.

Tako kot grška gostoljubnost je znana tudi njihova edinstvena kulinarika, ki se je oblikovala skozi tisočletja burne zgodovine.  Najbolj pogoste sestavine v grških obrokih so goveja, jagnjetina, piščanec in svinjina. Na otokih vam radi ponudijo sveže ribe in morske sadeže. Ne smete pozabiti na oljčno olje, ki daje tem sestavinam lep, mediteranski okus. Povsod vam bodo postregli njihov nacionalno jed Souvlaki (jagnjetina ali svinjski ražnji, z zeliščnimi dodatki in 'pomfrijem').  Nikar pa ne pozabite poskusiti grško nacionalno pijači Ouzo ( Uzo ), janeževo žganje z dodanimi začimbami, ki prija pred ali po obilnem obroku.

Prepričani smo, da vam bo izbor odličnih hotelov, nepozabna doživetja in lep dopust pričaral nasmeh na obraz in boste pri povratku domov dejali: »Ja su sas! Ta léme« ali »Nasvidenje« prelepa Grčija. Kmalu se vrnemo.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!