Grčija - otoki, počitnice, last minute

Počitnice na grških otokih, Rezervirajte on-line po najugodnejših cenah. Grčija s svojo čudovito pokrajino in več kot 6000 otoki nudi neizmerne možnosti počitnic.

Grcija_otoki

Grčija - otoki

Grčija - otoki

Počitnice na grških otokih

Grčija je dežela neštetih otokov - natančnejše število znaša nad 2000, med temi pa jih je nekaj več kot 200 naseljenih in torej lahko vsakdo najde ustrezen kotiček za svoje poletne počitnice. Zato tudi ni naključje, da so grški otoki najbolj priljubljena turistična destinacija celo na svetu. Oddih na katerem od grških otokov bo vsekakor prava izbira, saj so precej raznoliki - ponujajo odlične plaže, kristalno čisto turkizno morje, krasne razglede, izvrstno kulinariko, prijazne domačine, naravne in kulturne znamenitosti, nočne zabave in še mnogo več.


Grški otoki

Grški otoki se precej razlikujejo med seboj in jih načeloma tudi delimo v različne skupine, predvsem glede na njihovo lego. Raztezajo se med Jonskim in Egejskim morjem, nekaj pa jih je tudi v Saronskem zalivu blizu Aten.
Vzdolž zahodnega dela celinske Grčije se nahajajo Jonski otoki, med katerimi so najbolj znani Zakintos, Krf, Kefalonija  in Lefkas. Jonski otoki imajo izjemno ugodno podnebje in so precej gosto poraščeni z drevjem in ostalim zelenjem.
Na vzhodnem delu celinske Grčije, v Egejskem morju, pa se nahaja veliko večje število otokov in le-ti niso tako bujno poraščeni, jih pa odlikujejo mnoge druge privlačne značilnosti. Na tem delu Grčije se nahaja tudi največji grški otok na sploh – Kreta. Najsevernejši Egejski otoki tvorijo svojo skupino in med temi sta na primer Lezbos in Samos. Skupino Zahodno Egejskih otokov sestavlja samo en otok, drugi največji in eden izmed najbolj naseljenih v Grčiji, Euboea. Na vzhodnem predelu, ob jugozahodni obali Turčije, se nahaja skupinica Dodekanez, ki jo opredeljuje bogata zgodovina in med temi od večjih otokov slovijo KarpatosRodos in Kos. Potem je v tem predelu tudi skupina znana kot Sporade in kamor sodi Skiathos. Druga, še bolj znana, skupina pa so Kikladi, večinoma vulkanskega izvora, med katerimi najbolj navdušujeta Santorini in Mikonos.


Grčija otoki - last minute počitnice

Na vseh naseljenih grških otokih je seveda na voljo tudi obsežna turistična ponudba. Počitnikarjem je na voljo celotna paleta namestitvenih kapacitet, od studiev in apartmajev za najem do hotelov s pestro penzionsko ponudbo (samo nočitev z zajtrkom ali pa polpenzion in celo all inclusive). Grčija je destinacija, ki s svojo pestro first in last minute ponudbo počitnic privablja turiste s celega sveta, največ v času med majem in septembrom, ko je tam sezona v polnem razmahu.
Na grških otokih je na voljo izbor ponudbe za pare in družine z otroki, saj imajo nekateri hoteli tudi igrala; zaradi bogate ponudbe vodnih in kopenskih športnih aktivnosti pridejo na račun športni navdušenci; pestra grška mitologija pa vedno znova privablja tudi navdušene raziskovalce.

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!