Kambodža. potovanje

Kambodža je država v osrčju Indokine, med Tajsko in Vietnamom. Je dežela mogočnih budističnih templjev, med katerimi zagotovo izstopa Angkor Wat s seznama Unescove dediščine; dežela lepe obale in neokrnjene narave in prijaznih, nasmejanih domačinov.

kambodza

Kambodža

Kambodža

Kambodža se vse bolj vzpenja na seznamu popotnikom zaželenih destinacij.  Navdušuje s svojimi skrivnostnimi mogočni templji v osrčju nedotaknjenega pragozda, idiličnimi plažami, butičnimi 'art' hoteli, restavracijami s francoskim pridihom ter s pozitivno in ustvarjalno naravnanostjo njihovih ljudi.


Kambodža - potovanje

Velik del Kambodže je malo raziskan in obiskan tako da popotnikom nudi obilo možnosti za raziskovanje. Vsekakor pa si velja ogledati nekatere ključne zanimivosti.

ANGKOR WAT je veličasten kompleks templjev, ki so ga zgradili za kralja Suryavarmana II v zgodnjem 12. stoletju, kjer je v času največjega razcveta živelo skoraj milijon ljudi. Uvrščen je na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Že pri vstopu vas pričakajo več metrov visoko obzidje, globok jarek in monumentalni kipi bogov, ki opazujejo prišleke. V središču mesta  so tempelj smejočih se obrazov - Bayon, Terasa slonov in Terasa gobavega kralja. Eden izmed najbolj nenavadnih templjev v Angkorju, je Bantean Srey, ki je grajen večinoma iz rdečega peščenca in prekrit z izredno dovršenimi dekoracijami. S skrivnostnega  templja Phnom Bakheng pa se odpira spektakularen pogled na sončni zahod.

PHNOM PEHN je prestolnica Kambodže, ki pritegne s svojim živahnim vsakdanjim vrvežem. Velja si ogledati Kraljevo palačo in Srebrno pagodo. Zelo poučen je  obisk muzeja Tuel Sleng, ki daje nazoren in presunljiv pogled na metode krvave štiriletne vladavine Rdečih Khmerov, najbolj tragičnega obdobja Kambodže v vsej njeni zgodovini.

SIHANOUKVILLE  je obalno mesto in hkrati središče vse bolj razvijajoče se turistične regije. V bližini je veliko lepih plaž s hoteli vseh vrst, restavracij in obilo možnosti zabave.

 

Prijava na e-novice

Želite biti na tekočem o naših posebnih ponudbah? Prijavite se na e-novice!